Film

Skribent

MovieZine

5 december 2016 | 13:00

Svenskar bakom specialeffekterna i bröderna Coens nya film

Kriminalkomedin ”Suburbicon” får hjälp från svenska Goodbye Kansas Entertainment.
Svenska Goodbye Kansas Entertainments nyöppnade London-studio har fått det prestigefulla uppdraget att producera specialeffekterna till George Clooneys kommande film ”Suburbicon”. Bröderna Coen har skrivit manus och i rollistan syns bland annat Matt Damon, Josh Brolin, Woody Harrelsson och Julianne Moore.

─ Vår bransch är i en mycket spännande expansiv fas, och det är bara naturligt att vi på Goodbye Kansas utvecklar vårt utbud av tjänster och expanderar internationellt, säger Peter Levin, CEO på Goodbye Kansas. 

- Vår ambition är att vara en one-stop-shop för all form av digitalt trolleri och visuella effekter, från ax till limpa - både i Sverige och utomlands. I och med vårt intåg på både den amerikanska TV-marknaden och den stora kinesiska långfilmsmarknaden ser framtiden minst sagt spännande ut. Etableringen i London är helt enkelt ett logiskt nästa steg i vår strategi.


Exekutiva producenterna James Prosser och Martin Hobbs leder Goodbye Kansas UK.

Goodbye Kansas Entertainment består av animations- och VFX-studiorna Fido och Bläck, motion capture-studion Imagination Studios, utvecklingsbolaget Infinite Entertainment och Goodbye Kansas Game Invest. Nu utökas verksamheten med VFX-studion Goodbye Kansas UK i London.

”Suburbicon”, som nyss har börjat spelas in, är ett deckarmysterium i en tyst amerikansk stad på 1950-talet. Mänsklighetens bästa och sämsta sidor speglas i den till synes vanliga befolkningen. När ett inbrott får dödlig utgång vänder sig en perfekt familj till utpressning och hämnd.
| 5 december 2016 13:00 |