Spel

Skribent

Carlos De La Vega

21 juni 2023 | 13:21

Svenska spelstudions snygga trailer imponerar - har Robyns hit på soundtracket

Ett gratis PvP-spel utvecklat av "Dice"-veteraner satt i en postapokalyptisk värld där du och dina vänner kämpar mot robotar, ackompanjerad av musik från Robyn. Vi är officiellt supertaggade.
"ARC Raiders", som tillkännagavs på The Game Awards 2021, är en sci-fi-tredjepersonsskjutare där du möter AI-robotfiender och andra spelare i jakten på de få kvarvarande resurserna. Som en Raider är din uppgift att skydda och kämpa för de överlevande efter att de flyttat till den underjordiska kolonin Speranza, medan maskinerna härjar på jordens yta.
 
 De överlevande behöver livsviktiga förnödenheter, och det är vår roll som spelare att ta oss upp till ytan och samla in dem. Det är ännu oklart om spelet utspelar sig på en futuristisk version av jorden eller på en avlägsen planet i rymden, men fler detaljer kommer förmodligen att avslöjas ju närmare lanseringen vi kommer.
 
Den nybildade svenska studions titel väljer att omfamna sin svenska identitet med att tonsätta sin trailer med en av  Robyns största hits "Dancing On My Own" - lite lagom kul och oväntat för ett science fiction-spel.
 
 
Debutspelet från "Embark Studios" har försenats gång på gång men nu ser det äntligen ut att vara på rätt väg, och med nyckelpersoner från "Battlefield" och "Mirrors Edge" så är förväntningarna självklart skyhöga.
 
 "ARC Raiders" förväntas släppas i början av 2024 till Playstation 5, Xbox Series X/S och PC.
Om du är lika taggad som vi för "ARC Raiders" får du inte missa att anmäla dig till betan på Steam.com som startar den 29 juni.
| 21 juni 2023 13:21 |