Spel

Skribent

Anders Eklöf

28 april 2023 | 17:00

Svenska "Little Nightmares"-spelen når 12 miljoner sålda exemplar

Skräckspelserien av svenska Tarsier Studios når stora framgångar - men vad hände med tv-serien?
2017 släpptes spelet "Little Nightmares" av svenska studion Tarsier Studios i samarbete med Bandai Namco Europe, där vi som den lilla flickan Six fick utforska ett enormt och riktigt skrämmande fartyg fyllt med groteska varelser.
 
Några år senare kom uppföljaren "Little Nightmares II" där en pojke med en papperspåse möter den lilla flickan med gula regnjacka i Pale City, där mystiska radiosignaler gör konstiga saker med dess invånare.
 
 
Nu meddelar Bandai Namco och Tarsier Studios att spelserien har sålts i hela 12 miljoner exemplar, vilket verkligen är imponerande för ett litet indiespel.
 
-Vi är stolta över det arbete som utförts av teamen på Bandai Namco Europe tillsammans med Tarsier Studios, Engine Software och Supermassive Games för att göra fantastiska spel samtidigt som vi utökar franchisen till fler medier, säger Arnaud Muller, chef på Bandai Namco Europe, i ett pressmeddelande.
 
När "Little Nightmares II" släpptes gav vi det betyget 4 av 5, med orden att det är "ett ruggigt bra skräckspel" och ett "ett skruvat, mörkt och unikt spel"
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
- Att se communityn växa under åren har varit en välsignelse. När vi började med "Little Nightmares" tänkte vi verkligen att vi hade något speciellt på gång, men vi blir fortfarande häpna av våra fans kärlek till serien. Vi kan inte tacka dem nog för deras engagemang och vi fortsätter att arbeta på nästa steg för franchisen, säger Lucas Roussel, executive producent för "Little Nightmares".
 
För några år sedan rapporterade vi att "Little Nightmares" skulle bli tv-serie av bröderna Joe och Anthony Russo ("Avengers: Endgame") och "The Nightmare Before Christmas"-regissören Henry Selick.
 
Sedan dess har vi inte hört mycket om det, men i en intervju med Henry Selick i samband med släppet av Netflix-filmen "Wendell & Wild" på sajten Discussing Film nämner han projektet.
 
- Jag arbetade mycket med en manusförfattare för den... den kanske kommer tillbaka. Det var ett riktigt bra projekt, säger han.
 
Vad tycker du om spelserien "Little Nightmares"?
| 28 april 2023 17:00 |