Spel

Skribent

MovieZine

9 juni 2021 | 15:00

Svensk trio vill barnsäkra appvärlden – Color Tap är första lanseringen

Många appar för barn innehåller dolda kostnader eller tveksamma annonser, till föräldrarnas oro. Det vill skaparna bakom den nya målarappen Color Tap ändra på.
När trion bakom Color Tap nu lanserar sin målarapp för barn, hoppas de kunna barnsäkra just appmarknaden för även de allra yngsta. En där många oseriösa aktörer har fått fritt spelrum i jakten på vinst.

- Helt plötsligt så märker man att det dragits flera hundra kronor för att ens barn råkat trycka på fel knapp eller accepterat något konstigt, säger Daniel Feldt, en av skaparna av Color Tap och själv förälder.
 
 

En trygg och certifierad barnapp

 
Resultatet blev målarappen Color Tap som erbjuder hundratals olika motiv att färglägga, från Eiffeltornet till favoritdjuret. Något som visat sig vara ett vinnande koncept för fler än bara barn.

- Det är intuitivt och varierande samtidigt som barnen lätt kan hitta sina favoriter. Det fina är att även vuxna använder vår app för att varva ner, menar Daniel Feldt.

Alla motiv har licensierats av konstnärer från världen över och utbudet uppdateras och utökas kontinuerligt. Inte minst så behöver man varken internetanslutning för att använda appen eller oroa sig för ens personlig data samlas in. Nyligen certifierades Color Tap av utbildningsplattformen Educational App Store med högsta betyg.
 
 

En app, ett köp

 
För Daniel och hans kollegor har det varit viktigt att vara transparenta när det kommer till kostnader. Color Tap har inga dolda avgifter utöver sin en engångskostnad. Man behöver inte ens registrera ett konto för att börja använda appen.

- Vi vill se Color Tap som en plats där barn tryggt kan utvecklas i sin kreativitet och få en avkopplande stund. Har du en gång betalat för att ladda ned appen så kan du lugnt låta ditt barn måla så mycket hen vill utan att någon obehaglig överraskning dyker upp på kreditkortsfakturan.

Och Daniel hoppas att fler aktörer inom appvärlden följer i deras fotspår.

- Jag är själv förälder och tycker att vi som aktörer har ett ansvar gentemot både barn och deras föräldrar. Vi hoppas fler antar utmaningen att göra appar som är trygga för barn och unga.
 
Color Tap finns att ladda ner via App Store för Iphone och Ipad och kostar 45 kr.
| 9 juni 2021 15:00 |