Film

Skribent

MovieZine

23 mars 2021 | 13:00

Svensk biopremiär för hyllade "First Cow" i vår

NonStop Entertainment har köpt de nordiska rättigheterna till "First Row". Kelly Reichardts kritikerrosade film släpps på bio i maj.
"First Cow" skildrar framväxten av en intim manlig vänskap mellan en ensamvarg till kock och en kinesisk immigrant i 1800-talets nordvästra USA.

Den tystlåtne men skicklige kocken Cookie har tagit sig västerut till Oregon i sällskap med några skräniga pälsjägare. Han avviker från gruppen efter mötet med en kinesisk invandrare, King Lu, som även han är på jakt efter lyckan. Tillsammans öppnar de en liten men framgångsrik affärsverksamhet, genom att baka på stulen möjlk från områdets första och enda ko.

Utifrån den enklaste av premisser bygger regissör Kelly Reichardt en undersökning av det unga USA, och en tidlös berättelse om intima vänskapsband. "Ingen kan göra en modern western som Kelly Reichardt" skrev Vanity Fair i sin recension.
 
 
"First Cow" har visats på Telluride Filmfestival, Locarno Filmfestival och New York Film Festival, och tävlade om Guldbjörnen på Berlins Filmfestival. Den vann pris för Bästa film på New York Critics Circle Awards 2020, och nominerades även till tre Spirit Awards.

Svensk biopremiär är planerad i maj 2021.
| 23 mars 2021 13:00 |