Film

Skribent

Viktor Eriksson

15 november 2023 | 20:30

Svensk “A Man Called Otto”-producent startar ny filmstudio i Sverige

Fredrik Wikström Nicastros nya filmstudio Hope Studios kommer fokusera på filmadapteringar av fiktion och facklitteratur och projekt inspirerade av sanna historier.
Svenska SF Studios veteranproducent Fredrik Wikström Nicastro startar nu filmstudion Hope Studios som ska utveckla, finansiera, producera och sälja internationell film och tv till den globala marknaden, rapporterar Deadline. Företaget har finansiellt stöd från en grupp privata aktiefinansiärer och banker.
 
Fredrik Wikström Nicastro har länge varit verksam inom svensk film och producerat filmer som “Snabba Cash”, “Borg”, “En man som heter Ove” och även den amerikanska remaken “A Man Called Otto” där Tom Hanks syns i huvudrollen.
 
 
Hope Studios fokus kommer främst vara att arbeta med filmadapteringar av fiktion och facklitteratur och projekt som är inspirerade av sanna historier. Deras kontor ligger i Stockholm och London och bolaget ska ha möjlighet att finansiera filmprojekt med en budget på upp till 50 miljoner dollar, motsvarande cirka 526 miljoner kronor. Hope Studios har också ett avtal med den amerikanska filmstudion Black Bear som kommer samarbeta vad gäller internationell försäljning och distribution.
 
– Hope Studios har som mål att bringa hopp och inspiration till människor överallt. Vår ambition är att växa till en plattform för kreatörer, författare och tänkare som har något viktigt att säga samtidigt som de delar vår passion för en bred popularitet för att nå så många människor som möjligt, säger Fredrik Wikström Nicastro till Deadline.
 
Vad Hope Studios första projekt kommer att bli är just nu okänt. 
 
Vad skulle du vilja se för filmer och tv-serier från svenska Hope Studios?
| 15 november 2023 20:30 |