Film

Skribent

MovieZine

10 maj 2021 | 14:55

Suzanne Reuter spelar skurken i nästa "LasseMajas detektivbyrå"

Idag påbörjas inspelningen av "LasseMajas Detektivbyrå – Skorpionens gåta".
Idag påbörjas inspelningen av SF Studios nya film "LasseMajas Detektivbyrå – Skorpionens gåta". Detta är den sjunde filmen om de populära detektiverna Lasse och Maja som SF Studios producerar och denna gång med filmdebuterande regissören Tina Mackic ("Sommarskuggan").

- Jag har levt med det här manuset och planerat för inspelningen så länge, jag längtar att få komma på plats och börja jobba med hela crewet och ge liv åt den här berättelsen. Lasse och Maja kommer kännas igen och man kommer få se mycket mer av knasiga Valleby. Devisen vi går efter är "more is more". Jag kommer skruva på ordentligt med mystiken, spänningen och humorn, säger Tina Mackic i ett pressmeddelande.
 
Från vänster: Suzanne Reuter, Polly Stjärne, Nils Kendle och Tina Mackic. Foto: Juliana Wiklund.
 
I huvudrollerna som Lasse och Maja återser vi Nils Kendle och Polly Stjärne som spelade i senaste publiksuccén "LasseMajas Detektivbyrå – Tågrånarens hemlighet". De får sällskap av de erkända skådespelarna Suzanne Reuter i rollen som ökända ärkeskurken Lilli Ragnarsson och Henrik Hjelt i rollen som polismästare i Valleby.

- Att spela en ärkeskurk som på äldre dagar inser vidden av sina misstag och som vill sona sina brott och återigen bli en del av Vallebys gemenskap var så otroligt spännande att jag inte kunde tacka annat än ja, säger Suzanne Reuter.

”LasseMajas Detektivbyrå – Skorpionens gåta” kommer att spelas in i trakterna kring Alingsås och Göteborg. Filmen beräknas ha premiär i februari 2022.
| 10 maj 2021 14:55 |