Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

23 september 2020 | 00:20

"Supergirl" läggs ned efter den sjätte säsongen av CW

Efter sämre tittarsiffror, pandemin och Melissa Benoists graviditet, så har man beslutat sig för att de kommande 20 avsnitten av "Supergirl" blir de sista.
Den sista säsongen av "Supergirl" har fortfarande inte hunnit börja spelas in, men om pandemin tillåter så planerar man att dra igång inspelningarna i Vancover nu på måndag. CW och Melissa Benoist, som har spelat huvudrollen i serien sedan premiären i slutet av 2015, gick under dagen ut och bekräftade nyheten om att den sjätte säsongen kommer att bli den sista.
 
Den sista säsongen kommer att bestå av hela 20 avsnitt, så det finns med andra ord fortfarande gått om tid att ta farväl av karaktären - som blir den andra, efter "Arrow", att lämna CW:s utökade univserum av superhjälteserier. Enligt Deadline är det en kombination av att tittarsiffrorna har blivit sämre under de senaste säsongerna, stora förseningar på grund av pandemin och att Benoists graviditet skulle skjuta på delar av inspelningarna något ändå, som har gjort att CW, seriens skapare och Benoist har tagit beslutet tillsammans.
 
- Att säga att det har varit en ära att få spela den här ikoniska karaktären vore en gigantisk underdrift. Att få se vilken otrolig påverkan serien har gjort på unga tjejer världen över har alltid gjort mig ödmjuk och mållös. Hon har haft den påverkan på mig också. Hon har lärt mig om styrkor jag inte visste att jag hade, att finna hopp på de mörkaste av platser och att vi är starkare tillsammans. Vad hon står för pushar oss alla mot att vara bättre. Hon har förändrat mitt liv till det bättre och jag är evigt tacksam. Jag är så peppad på att vi får planera vårt slut av den här fantastiska resan, jag kan knappt vänta på att ni ska få se vad vi har för planer. Jag lovar att vi kommer att göra den till en grym finalsäsong, kommenterar Benoist via sitt konto på Instagram.
 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 

To say it has been an honor portraying this iconic character would be a massive understatement. Seeing the incredible impact the show has had on young girls around the world has always left me humbled and speechless. She’s had that impact on me, too. She’s taught me strength I didn’t know I had, to find hope in the darkest of places, and that we are stronger when we’re united. What she stands for pushes all of us to be better. She has changed my life for the better, and I’m forever grateful. I’m so excited that we get to plan our conclusion to this amazing journey, and I cannot wait for you to see what we have in store. I promise we’re going to make it one helluva final season. ♥️ el mayarah 💪 @supergirlcw

Ett inlägg delat av Melissa Benoist (@melissabenoist)

 
Det är i nuläget fortfarande oklart exakt när vi kan förvänta oss att få ta del av den sjätte säsongen, som dessutom sannolikt lär delas upp i två delar med tio avsnitt vardera, men sannolikt någon gång under 2021.
 

Läs också: Ruby Rose om beslutet att lämna ”Batwoman”

 
Kommer du att sakna "Supergirl"? Kommentera gärna nedan!
| 23 september 2020 00:20 |