Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 mars 2021 | 08:15

”Suicide Squad” kommer inte att få en ”The Ayer Cut”

Beskedet från Warner Bros: ”Zack Snyder's Justice League” var en engångshändelse.
Förra veckans release av ”Zack Snyder’s Justice League” har fått fans att hoppfullt blicka mot andra DC-filmer som skulle kunna förbättras. Mer specifikt ”Suicide Squad”, David Ayers storfilm från 2016 som kom upp på bio som en sönderklippt besvikelse.

Hashtaggen #ReleaseTheAyerCut har börjat trenda på nytt, men DC-fans som tror på en ”Ayer cut” kommer att bli besvikna. WarnerMedia Studios VD Ann Sarnoff ger oss ett kort men konkret besked:

- Vi kommer inte att utveckla David Ayers version, säger hon till Variety.
 
 
WB och Sarnoff verkar också bestämda med att det inte blir någon uppföljare till Snyders "Justice League". Trots att regissören redan har lagt grunden för en eventuell "Justice League 2".

- Jag uppskattar att fans älskar Zacks verk och vi är tacksamma för hans många bidrag till DC. Vi är glada att hans version av "Justice League" fick komma till liv, för det var inte planerat för ett år sen. Med detta är hans trilogi komplett. Nu har vi spännande nya planer för mångdimensionella DC-karaktärer.
 
 
DC verkar ha övergett sitt ambitösa DCEU - det sammanlänkade filmuniversumet - för längesen, och satsar nu på fristående filmer åt Wonder Woman, Aquaman, The Flash samt karaktärer som Shazam och Black Adam. På tur är bland annat rebooten "The Batman", en ny version av Superman och, förstås - James Gunns reboot/uppföljare "The Suicide Squad", som hoppas rätta felen från Ayers "Suicide Squad".
 

Kommande superhjältefilmer från DC

 
Wonder Woman 1984 - premiär 26 mars på HBO Nordic

The Suicide Squad - biopremiär 6 augusti

The Batman - 4 mars 2022

The Flash - biopremiär 4 november 2022

Aquaman 2 - biopremiär 16 december 2022

Shazam! Fury of the Kids - biopremiär 2 juni 2023

Black Adam - premiärdatum ej klart

Wonder Woman 3 - premiärdatum ej klart

The Trench - premiärdatum ej klart
 
Vilka av DC:s kommande filmer ser ni mest fram emot?
| 23 mars 2021 08:15 |