Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 maj 2020 | 08:00

DC-fans kräver att få se David Ayers oklippta "Suicide Squad"

"Justice League: The Snyder Cut" är på väg - är detta bara början?
Veckans glada nyhet för alla superhjältefans var såklart Zack Snyders löfte om att hans originalvision för "Justice League" kommer att visas. När regissören blev tvungen att hoppa av inspelningen klev Joss Whedon in för att rädda filmen, och resultatet... nja, tyckte nog de flesta. Snyder menar att hans fyratimmars-version kommer bli mörkare och mycket annorlunda.

Han är dock långt ifrån den ende filmskaparen som inte fått göra den film han ville. Ta David Ayer till exempel, som fick se sin "Suicide Squad" (2016) slaktad i klipprummet av studion. Många var besvikna på att exempelvis Joker fick en så liten roll, inklusive skådespelaren Jared Leto själv. Mycket av Letos material klipptes bort helt.

Nyheten om The Snyder Cut har fått fansen att vända sig till David Ayer med förhoppningar om en oklippt version av "Suicide Squad". De senaste dagarna har hashtaggen #ReleaseTheAyerCut trendat på Twitter, och följts av många rubriker och rykten online.

Filmskaparen själv svarar dock att "det är inte mitt beslut... Min version av "Suicide Squad" kanske förblir ett rykte, och det är okej".
 
 
Både "Justice League" och "Suicide Squad" gjorde hyfsade intäkter på bio, men var en besvikelse enligt många kritiker och fans. Det ska bli spännande att se hur The Snyder Cut tas emot - och om detta bara är början på en ny era med mer kreativ frihet för filmskaparna inom stora franchiser?
 
Hade ni velat se David Ayers originalversion av "Suicide Squad"? Tyck till nedan.
| 24 maj 2020 08:00 |