Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 mars 2021 | 15:00

Zack Snyder avslöjar sina planer för "Justice League"-uppföljarna

Snyder avslöjar vad hans kommande "Justice League"-filmer skulle handlat om, och han beklagar att han inte gjorde mer för Cyborg.
Med ”Zack Snyder’s Justice League” äntligen ute på HBO Nordic verkar många fans fått tillbaka sitt förtroende för DC:s filmiska universum. Tyvärr kan det vara för sent, Warner Bros verkar stå fast vid att superhjälteteamet Justice League hör till det förflutna.
 
Ändå slutar Snyders film med en rad cliffhangers som skapar mersmak. Vi har så många obesvarade frågor.

I intervjuer de senaste veckorna har Snyder gjort det tydligt och klart att han hoppades få berätta en historia som sträckte sig över fem filmer. Han fick göra ”Man of Steel”, ”Batman v Superman: Dawn of Justice” samt ”Justice League”. Den sistnämnda skulle ha följts av ”Justice League 2” och ”Justice League 3” om allt hade gått enligt plan.
 
 

Snyders planer för en ”Justice League”-trilogi

 
Som vi ser i Batmans framtidsvision i epilogen (den så kallade Knightmare-scenen) har Darkseid och hans armé från Apokolips återvänt till Jorden. Skurkar och hjältar tvingas att samarbeta mot ett extremt hot, medan Wonder Woman och Aquaman är döda. En viktig detalj är att Superman har blivit ond - manipulerad av Darkseid, sedan hans älskade Lois Lane har dött.

I denna osannolika version består Justice League-teamet av Batman, Cyborg, Deathstroke, Flash, Mera och Joker. Snyder har berättat för New York Times att det hade varit upp till Flash (Ezra Miller) att resa bakåt i tiden och förhindra Lois Lanes död.
 
 
Det hela skulle leda oss till "Justice League 3", där - hör och häpna: Superman och Lois Lane skulle få en son, som skulle bli den nye Batman.

- Lois och Superman skulle ha fått en son. Han har inga krafter, men han skulle så småningom ta över som Batman, säger Snyder i en intervju med Vanity Fair.

En liten hint finns planterad i "Zack Snyder's Justice League". Ett graviditetstest hemma hos Lois antyder att hon är gravid igenom filmen. Batman (Ben Affleck) skulle så småningom offra sig själv för att rädda Lois Lanes liv. Mer om det finns att läsa hos Digital Spy.
 
 

Blir det någonsin en ”Justice League 2”?

 
En gång i tiden hade vi premiärdatum för två "Justice League"-filmer. "Justice League" som släpptes 2017 skulle ha följts av "Justice League Part II" sommaren 2019. Det blev som bekant aldrig av.

Vågar vi hoppas på en fortsättning nu när fansen har fått se vad Zack Snyders ursprungliga vision var? Nja...

- Warner Brothers har varit väldigt tydliga med mig om att det inte finns några planer på en fortsättning, och den version som släpptes 2017 är den som är den "officiella" i deras filmuniversum, sade Snyder till MovieZine förra veckan.
 
Men man ska aldrig säga aldrig. Warner Bros gav trots allt Snyder en ny chans (och 70 miljoner dollar) för att färdigställa sin film, efter fansens högljudda påtryckningar. Kanske lyssnar de även om vi skriker tillräckligt högt om en fortsättning på Snyderverse.
 
 

Vad den skrotade ”Cyborg”-filmen kunde handlat om

 
En av de stora skillnaderna mellan Joss Whedons bioversion av "Justice League" och nya "Zack Snyder's Justice League" är att Cyborg (Ray Fisher) har fått mer utrymme. Istället för en biroll blir han en karaktär av kött och blod... eller metall och en kraftfull processor om man så vill. Cyborg hinner visa upp både mäktiga krafter och en djup sorg inom sig.

Länge var det tal om att Cyborg skulle få en egen solofilm, precis som övriga ligan. Det hela rann dock ut i sanden, och Zack Snyder tar på sig en del av skulden.

- Jag är ledsen att jag inte pushade för det hårdare. Jag borde ha lagt grunden för "Cyborg" innan vi filmade "Justice League", för jag gjorde en hel del för att "Wonder Woman" och "Aquaman" skulle kunna bli av. Och Cyborg är verkligen redo för det i slutet av denna film, säger han till Esquire.

Till saken hör också att Ray Fisher är osams med Warner Bros, och har anklagat studiochefen Walter Hamada och regissören Joss Whedon för oprofessionellt beteende under arbetet med "Justice League" år 2017. Fisher har sagt att han inte tänker medverka i en ny DC-film så länge Hamada är studiochef.
 
 
Kommer Zack Snyder få återvända till DC:s universum? Det får tiden utvisa. Härnäst väntar vi på "Wonder Woman 1984" (på HBO Nordic 26 mars) och solofilmen "The Flash". Ben Affleck har däremot lämnat över Batman-rollen till Robert Pattinson, rebooten "The Batman" kommer på bio 2022.
 
Det är även högst oklart om Henry Cavill får spela Superman igen, då WB har planer på att låta en ny skådespelare ta över manteln
 
Vad tyckte du om "Zack Snyder's Justice League"? Hade du velat se fler filmer i samma universum?
| 22 mars 2021 15:00 |