Serie

Skribent

Alexander Svensson

15 januari 2024 | 13:30

"Succession"-stjärnan mobbades av rollsättare - blev kallad en "nolla"

Med "Succession" har Sarah Snook nått framgång, men vägen dit var inte en dans på rosor.
Sarah Snook kammade i förra veckan hem en Golden Globe för sin roll som Shiv Roy i hyllade dramat “Succession”. Innan hon knep rollen som Shiv hade hon det dock tuffare, och har berättat i en intervju med Sunday Times att hon blivit dåligt bemött av rollsättare och producenter, bland annat på grund av sitt utseende, vilket bland andra NME rapporterat om. Enligt Snook ska en rollsättare bland annat ha kallat henne en nolla och sagt:
 
“Så vad vi kommer göra är att vi kommer ändra hela dig så att du går att marknadsföra: vi gör dina tänder vitare, ditt hår mörkare, vi ger dig en personlig tränare så att du kan förlora vikt och se ut som din karaktär”.
 
Sarah Snook som Siobhan "Shiv" Roy i "Succession"
 
Snook gick med på behandlingen för att hon trodde att hon var tvungen att bli någon annan än sig själv om hon skulle nå framgång.
 
Vid ett annat tillfälle blev Snook utskälld inför hela produktionen för att hon åt en liten bit chokladtårta. Själv reflekterar hon över hur konstigt det är att kvinnor behandlas så illa:
 
- Att behandla kvinnor som barn, som att de inte kan fatta egna beslut, varför gör vi så mot kvinnor?
 
Snooks berättelse är ett tecken på att det fortfarande finns saker för makthavarna i Hollywood att arbeta på, särskilt rörande hur unga och oetablerade skådespelare behandlas.
| 15 januari 2024 13:30 |