Skribent

EvaEpic

14 mars 2012 | 18:01

Streep och Bieber mot åldersgräns

Dokumentären "Bully" har snart premiär i USA och många protesterar för den åldergräns som har satts.

The Weinstein Company vill slopa åldersgränsen för dokumentären "Bully" och många Hollywood-stjärnor som Johnny Depp och Meryl Streep hakar på protesterna. De båda kommer att delta i en screening av filmen den 20 mars för att visa sitt stöd i frågan.

Men det gäller inte bara att visa sitt stöd genom att argumentera för sin sak. Tommy Hilfiger har lovat att göra en t-shirt som inspireras av postern till filmen. Tröjorna kommer att säljas till förmån för rörelsen. Justin Bieber har twittrat att han vill stödja "Bully" på alla sätt han kan.

I dokumentären följer man fem barn och deras familjer under ett skolår. I två av familjerna har barnen tagit sina liv på grund av mobbing. I en annan familj inväntar man en dom mot sin 14-åriga dotter som blivit omhändertagen efter att hon tagit med ett vapen till skolan. Filmen visar livet hemma hos familjerna och skolmiljön för att visa den grymma verklighet som många barn lever i.

Gerry Lopez, VD för AMC Entertainment, har också kritiserat systemet bakom åldersgränserna, och de som står bakom systemet - MPAA och National Association of Theatre Owners.

- Syftet och meningen med filmen är att visa den sociala aspekten som utmanar denna typ av tankesätt.  Att man automatiskt sätter en gräns på denna typ av film, kategori eller genre är ett uppenbart misstag, säger han till Aceshowbiz.

MPAAs talesperson Howard Gantman har inte kommenterat den eventuella åldersgränsen på 13 år, men han påpekar att styrelsen respekterar de åsikter som finns om problemet dokumentären vill belysa.

- MPAA delar målet att belysa de problem som finns. Vi hoppas att filmen kommer att starta en diskussion mellan lärare och föräldrar, men även elever emellan så att barnen kan känna sig trygga i skolan.

Dokumentären har premiär den 30 mars i USA och är regisserad av Lee Hirsch.

Vad tycker ni om att sätta en åldersgräns på en dokumentär? Kommentera nedan.

| 14 mars 2012 18:01 |