Serie

Skribent

Alexander Kardelo

23 maj 2024 | 14:30

Nu på SVT Play: En urspännande miniserie från 2022 - "jag satt som på nålar"

"The Dropout" har tidigare visats på Disney+.
Bingetips för helgen? SVT Play har just fått låna in en lysande dramaserie från Disney+.
 
"The Dropout" berättar den sanna historien om Elizabeth Holmes och hennes företag Theranos, som lovade att förändra medicinindustrin och den amerikanska sjukvården. Holmes, som hoppade av college för att satsa på sin startup, hyllades som den nästa Steve Jobs. Men den som vågade titta närmare på företaget såg snabbt hur mycket som inte stod rätt till.
 
Amanda Seyfried imponerar i huvudrollen som Elizabeth, en kvinna som slåss för uppmärksamhet och erkännande i den mansdominerade tech-branschen. Det här är lika mycket en serie om Theranos som om kvinnligt entreprenörskap - och man vill ju att allt ska sluta bra för henne... även om man råkar känna till utgången.
 
Lugn, jag avslöjar inte mer än så om handlingen. Om du skulle ha missat den verkliga historien om Theranos så kommer du själv vilja googla på fakta efteråt. (Jag kan också rekommendera dokumentären "The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley" från 2019 som skildrar samma fascinerande historia.)
 
MovieZines recensent delade ut 4/5 i betyg: "En sann berättelse om ett medicinskt företag borde inte vara så här spännande - särskilt inte för någon som vet hur det kommer gå - men jag satt ändå som på nålar genom alla åtta avsnitt."
 
"The Dropout" hamnade också på vår lista över de bästa miniserierna från 2022. Alla åtta avsnitt finns nu att streama på SVT Play.
 
Se trailern nedan.
 
| 23 maj 2024 14:30 |