Serie

Skribent

MovieZine

31 augusti 2021 | 06:00

Streamingtips: "Only Murders in the Building" ute nu på Disney+

Häng med när Steve Martin, Martin Short och Selena Gomez löser mord i lägenhetskomplexet.
Är du tokig i whodunnit-mysterier? Besatt av true crime-poddar? Eller bankar hjärtat lite extra hårt för sena 80-talets komiska genier som Steve Martin och Martin Short? Idag släpps "Only Murders in the Building", en tv-serie som försöker tilltala olika smaker och generationer med en udda genremix.

Den sköna duon, som förgyllde många komedier för sådär 20-30 år sen, har kanske inte riktigt samma stjärnstatus idag. Men det hindrar dem inte från att bjuda på ett härligt samspel och charmigt egocentriska karaktärer. Den ene Martin (Steve) spelar Charles, en bitter och avdankad tv-skådis. Den andre Martin (Short) gör rollen som Oliver, en flamboyant teaterregissör. Lägg till millennial-stjärnan Selena Gomez i mixen och du får en otippad detektiv-trio som fungerar förvånansvärt bra ihop.

De har till synes ingenting gemensamt förutom att de delar adress i samma lyxhus New York - men ett mord på nionde våningen får dem att upptäcka en gemensam passion för samma podcast om just mordmysterier. Kan dessa tre amigos slå sina kloka huvuden ihop och lösa brottet?
 
 
Baserat på de tre första avsnitten är serien en underhållande pusseldeckare, som redan från början levererar oväntade twistar och ett oanat djup hos karaktärerna. Alla bär på hemligheter och serien vill väcka frågan: hur väl känner du egentligen dina grannar?

De tre första avsnitten av Hulu-producerade "Only Murders in the Building" finns nu att streama på Disney+. Varning: det är inte barnvänligt, utan emellanåt hyfsat blodigt och makabert. Du hittar serien under vuxensektionen Star.
 
| 31 augusti 2021 06:00 |