Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

16 mars 2024 | 15:00

Nu på SVT Play: Galen superhjälteaction möter indonesisk kampsport

Om du gillar underhållande och kampsportfylld superhjälteaction som inte är famljevänlig, då kan "Gundala" vara filmen för dig.
Gundala är namnet på en indonesisk superhjälte, vars historia går ända tillbaka till slutet av 60-talet. Det är inte första gången karaktären filmatiseras men den här gången blev det starten på ett cinematiskt universum i bästa MCU-stil.
 
Filmen är en ursprungsberättelse som handlar om hur mekanikern Sancaka får övermänskliga krafter efter att ha blivit träffad av blixten, och använder sig av dessa för att att bekämpa ondska och stadens mest ökända brottslingar under aliaset Gundala.
 
Rotten Tomates har "Gundala" respektabla 78% hos publiken och 75% hos kritikerna:
 
Douglas Davdison på Elements of Madness lyfte filmens mognad: "Denna moderna anpassning av skaparen Harya "Hasmi" Suraminatas serie är inte lika familjevänlig som dess amerikanska motsvarigheter, och visar gärna det våld som föder skurkaktighet och likgiltigheten hos goda män, men den är precis lika underhållande."
 
För Cinefilia skrev Yasser Medina att den här usprungshistorien visserligen inte erbjuder någit nytt, "men den fungerar tillräckligt bra för sina sociala kommentarer och några actionsekvenser som ibland skjuter som en åskblixtar över skärmen."
 
"Gundala" går att streama på SVT Play i ganska precis en månad, till och med den1 4 april.
 
Kolla in den intensiva och actionfyllda trailern här:
 
 

Läs också: Förbisedd svensk rysare bland helgens 14 nya filmer på SVT Play

 
| 16 mars 2024 15:00 |