Film

Skribent

Thomas Linnaeus

10 november 2023 | 06:00

Nu på Viaplay: Actionrullen som försökte bräcka “Jurassic Park”

Gillar du action, dinosaurier och Adam Driver, så finns nu filmen “65” att streama.
Älskar du dinosaurier och action så är det din dag idag. För nu släpps nämligen dinosauriefilmen “65” med Adam Driver i huvudrollen till Viaplay. Här färdas huvudkaraktären till en planet där dinosaurier fortfarande härjar, vilket slutar i en maffig actionrulle.
 
 
Trots att dinosaurier är så pass coola, har vi inte varit bortskämda med filmer om de uråldriga varelserna. Med “65” ville regissörerna Scott Beck och Bryan Woods bräcka monopolet “Jurassic Park” har på genren:
 
- Det är omöjligt att undvika “Jurassic Park”. Det är en av de bästa filmerna genom tiden, med några av de bästa visuella effekterna i filmhistorien. Jag tror att allt vi försökte uppnå här var att frångå rädslan Hollywood har haft sedan “Jurassic Park”: att det bara kan finnas en dinosaurie-franchise, säger Woods i en intervju med Polygon.
 
På MovieZine kallade recensenten Annika Andersson “65” för en “vacker, farlig och fantasieggande urtidsfantasi”. Betyget landade på 3 av 5. Vill du se “65” går den nu att streama på Viaplay.
| 10 november 2023 06:00 |