Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

11 november 2023 | 16:00

Streamingtips: Undergången är nära i M. Night Shyamalans avlägsna stuga

Den ständigt lika omdiskuterade M. Night Shyamalan är tillbaka med en psyklogisk skräckfilm, som nu går att streama fritt i apokalypsens lugna vrå.
Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
Regissören och manusförfattaren M. Night Shyamalan är den något av en publikdelare. En del älskar honom, andra avskyr honom, men få ställer sig direkt i mitten. Efter genombrottet med "Sjätte sinnet" kom en stark period med flera publikfavoriter, innan karriären hamnade i en svacka. Sedan 2015 år "The Visit" har han dock återhämtat sig och även om kritikerna inte alltid älskar det han gör, får han fortsätta. Senaste exempelt är "Knock at the Cabin", som i helgen har streamingpremiär på Skyshowtime
 
I "Knock at the Cabin" får vi följa en familj bestående av två pappor med sin adoptivdotter, som planerat för en lugn helg i en skogsstuga. Men plötsligt knackar en främling, spelad av Dave Bautista ("Guardians of the Galaxy", "Glass Onion"), på och han får snart sällskap av fler. De påstår att världens undergång väntar runt hörnet och den lilla familjen tvingas göra ett skrämmande val för att stoppa en eventuell apokalyps.
 
Filmen är baserad på romanen ”The Cabin at the End of the World” av Paul Tremblay, och förutom Bautista ser vi bland andra Jonathan Groff ("Mindhunter", "Frozen"), Nikki-Amuka Bird ("Avenue 5") och Rupert Grint ("Harry Potter"-filmerna).
 
Så det är bara att styra stegen mot Skyshowtime och kolla in "Knock at the Cabin", och se om det finns något att göra åt världens undergång.
 
| 11 november 2023 16:00 |