Serie

Skribent

MovieZine

10 mars 2022 | 14:00

Då kommer nya Star Trek-serien "Strange New Worlds" ut i Sverige

Snart är vi uppe i fem Star Trek-serier som streamar samtidigt. Vi reder ut vilka de är, och var du hittar dem.
Det är en bra tid att vara Star Trek-fan. En fjärde långfilm är på väg, och på streamingfronten är denna långlivade rymdfranchise snart uppe i fem tv-serier som rullar samtidigt.
 
Sent igår kväll, lite i skuggan av trailern till ”Obi-Wan Kenobi”, släpptes även den första trailern till ”Star Trek: Strange New Worlds”. Det här är en prequel till originalserien ”Star Trek”, den som startade hela kalaset på 1960-talet, och följer kapten Christopher Pike som tillsammans med Spock och Number One utforskar märkliga nya världar ombord på USS Enterprise. I huvudrollerna syns Anson Mount, Rebecca Romijn och Ethan Peck. 
 
”Star Trek: Strange New Worlds” släpps den 5 maj och svenska fans hittar den på Paramount+. 
 
 

Har du koll på alla Star Trek-serier?

 
Det finns mycket att utforska när det kommer till Star Treks universum. Franchisen har fått ett riktigt uppsving i streamingeran, och just nu rullar fyra andra tv-serier - varav två är animerade. Mer är på väg. Alex Kurtzman, producent och huvudansvarig för Trek-franchisen i tv, sade i januari:
 
- För fyra år sen gav vi löftet om att få Star Trek att växa till något helt nytt, och tack vare alla fantastiska filmskapare och partners som CBS Studios och Paramount+ har vi hållit vårt löfte. Nu fortsätter våra aktuella serier samtidigt som vi bygger nästa Trek-fas för åratal framåt.
 
”Star Trek: Discovery” - med Sonequa Martin-Green i rollen som kapten Michael Burnham är inne på sin fjärde säsong. Har visats på Netflix, hittas nu på Paramount+.
 
”Star Trek: Picard” - utspelar sig 30 år efter ”Star Trek: The Next Generation” och återbesöker Jean-Luc Picard, spelad av Patrick Stewart. Andra säsongen pågår just nu på Prime Video. 
 
”Star Trek: Lower Decks” är en animerad serie för vuxna skapad av ”Rick and Morty”-författaren Mike McMahan. Handlingen följer arbetare på ”ett av Stjärnflottans minst viktiga skepp”. Även den finns på Prime Video.
 
”Star Trek: Prodigy” - den senaste serien är ett samarbete med Nickelodeon. Den följer en grupp ungdomar som tar ett övergivet rymdskepp ut på äventyr. Serien har liknats vid ”Star Wars: Rebels” och är tydligt riktad mot barn. Kan ses både hos Viaplay och på Paramount+. 
 
”Star Trek: Strange New Worlds” kommer till svenska Paramount+ den 5 maj. En andra säsong är redan beställd och spelas in i vår.
| 10 mars 2022 14:00 |