Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

1 september 2022 | 15:00

Så här streamar du "Sagan om ringen: Maktens ringar" i Sverige

Äntligen premiär! Om du dessutom råkar vara ny kund hos Prime Video kan du testa streamingtjänsten och streama "Maktens ringar" gratis i 30 dagar.
Efter att ha fått gå och vänta på premiären av "Sagan om ringen: Maktens ringar" under flera års tid, så har det äntligen blivit dags att göra sig redo i soffan framför tvn. I Sverige är den officiella premiären satt till fredagen den 2 september hos streamingtjänsten Prime Video
 
Om du har kollat på sociala medier eller internationella trailers så kan det kanske verka som att serien har gjorts tillgänglig redan innan det här datumet. Och det är för att Prime Video i vissa länder har valt att visa de två första avsnitten gratis på bio, under den 31 augusti... och i USA släpps avsnitten officiellt under kvällen den 1 september. Därav att det är lätt att blanda ihop vilket datum det är som faktiskt gäller här hemma i Sverige. Men vi får däremot inte vänta längre än Prime Video-tittarna borta i USA, utan avsnitten släpps faktiskt simultant över hela världen - bara att vi ligger ett gäng tidszoner före och därför blir det den 2 september som gäller för oss svenskar.
 

Vad handlar "Sagan om ringen: Maktens ringar" om? 

 
Det här rör sig inte om någon nyinspelning av Peter Jacksons hyllade "Sagan om ringen"-filmer, utan istället kommer vi att backa bandet några tusen år till den Andra tidsåldern i Midgård. Frodo, Aragon och resten av det dödliga gänget som vi lärde känna i långfilmerna har alltså inte fötts ännu.
 
Men det betyder däremot inte att det kommer saknas miljöer eller karaktärer som vi stött på tidigare. Alverna Galadriel och Elrond är två exempel på karaktärer som vi nu får träffa på under deras "yngre" dagar och därför axlas av nya skådespelare.
 
När vi tittare släpps in i den nya berättelsen råder det fred över mer eller mindre hela Midgård, där det bara tycks vara Galadriel som känner av att hotet från Sauron finns kvar. Men sedan är tanken att vi under "Sagan om ringen: Maktens ringar" kommer att få se hur det faktiskt gick till när de magiska ringarna skapades - och hur Saurons makt sakta växer sig allt starkare.
 
 
Den 2 september, klockan 03.00 under natten till fredagen, går det alltså att bänka sig framför de två första avsnitten av "Sagan om ringen: Maktens ringar" hos Prime Video. Därefter återstår sex ytterligare avsnitt under de kommande fredagarna fram till säsongsfinalen den 14 oktober.
 

ANNONS: Skaffa HBO Max och streama "House of the Dragon" för bara 89 kr/mån

 
Kommer du att följa den påkostade nya prequelserien hos Prime Video under hösten? Kommentera gärna nedan!
| 1 september 2022 15:00 |