Serie

Skribent

MovieZine

11 december 2022 | 15:00

Streama hela första säsongen av hyllade "Nattryttarna" gratis

Det sista avsnittet av "Nattryttarna" släpps den 12 december hos C More.
MovieZine tipsar om erbjudanden från våra samarbetspartners. Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
Delvis baserad på verkliga händelser, får vi tittare ta del av en riktigt otäck historia som utspelar sig på hästgården Heddesta i början av 90-talet. Skådespelaren Jonas Karlsson bjuder på en av karriärens bästa rollprestationer hittills som Tommy, den läskiga ägaren av hästgården. I andra roller ser vi skådespelare som Hanna Ardéhn, Saga Samuelsson och Melinda Kinnaman.
 
 
Saga Samuelsson och Jonas Karlsson i "Nattryttarna".
 
I MovieZines egen recension av "Nattryttarna" lyfte vår recensent Melody fram faktumet att det här är ett "verklighetsbaserat drama [som] förfärar mer än de flesta skräckfilmer". Tommy har ett gott rykte som tränare för stalltjejer som vill bli en del av hans tävlingsgrupp. Livet på den till synes fridfulla hästgården är däremot avsevärt mer krävande och otäckt än vad de flesta har en aning om. Tommy kräver nämligen att hans ryttare ska ta hand om både hästarna - och honom, på vilka (ofta sexuella) sätt han än kräver det.
 
Det här är däremot en historia som snarare fokuserar på hur stalltjejerna börjar slå tillbaka och försöker undfly Tommys hot och manipulationer, samt en titt på hans egen familjesituation och hur det var att växa upp med honom som pappa och make. 
 
 
"Nattryttarna" består av totalt åtta avsnitt och finalavsnittet släpps nu den 12 december hos C More. Det innebär alltså att alla som gått och väntat på att samtliga avsnitt ska finnas tillgängliga innan man börjar titta, kan sätta igång och se alla avsnitt i mer eller mindre ett svep. Om inte faktumet att handlingen är baserad på verkliga händelser gör att man ibland behöver lite extra pauser, innan man känner sig mentalt redo för att fortsätta titta.
 
Serien är skapad och skriven av Ulf Kvensler ("Vår tid är nu") och regisserad av Molly Hartleb ("Top Dog") och Julia Lindström ("Två systrar").
 
 
Har du hunnit ge "Nattryttarna" en chans ännu? Kommentera gärna nedan vad du tycker om säsongen! 
| 11 december 2022 15:00 |