Film

Skribent

MovieZine

13 februari 2021 | 17:15

Britney Spears dramatiska liv skildras i ny dokumentär

Den omtalade dokumentären "Framing Britney Spears" släpps idag på C More och TV4 Play.
Den omtalade dokumentären ”Framing Britney Spears” handlar om den världsberömda popstjärnan Britney Spears och hennes mångåriga kamp för att återfå makten över sitt liv. Idag släpps den i Sverige på C More och TV4 Play.

Dokumentären produceras av The New York Times och skildrar artisten Britney Spears liv och karriär, från barnskådis till ett världsgenombrott redan som tonåring. Men framgångarna skulle föra med sig ett skoningslöst rampljus och en intensiv mediebevakning av en ung kvinnlig artist.
 
Efter ett sammanbrott 2007 kontrolleras hennes tillgångar helt av hennes far, som är hennes förmyndare, vilket lett till att fans skapat rörelsen #FreeBritney.
 
- Det centrala mysteriet i vår film är att hon lever en popstjärnas hetsiga liv, och ändå får vi veta att hon alltid är i riskzonen. Hon tjänar miljontals dollar, och ändå får vi höra att hon inte är kapabel till sina egna beslut. Det är en stor konflikt, och det är svårt att förstå varför det händer när så många domstolsbeslut är förseglade, säger regissören Samantha Stark till Variety.
 
 
Dokumentären undersöker vad allmänheten kanske inte vet om popstjärnans domstolsstrid med sin pappa om kontrollen över hennes liv och egendom. Den utforskar också de hängivna fansen som är övertygade om att Spears ska befrias från förmyndarskapet och granskar även medias bevakning av en av de största popstjärnorna genom tiderna.

Streama dokumentären "Framing Britney Spears" på C More
| 13 februari 2021 17:15 |