Film

Skribent

MovieZine

5 november 2021 | 16:00

Streama "Finch" med Tom Hanks gratis på Apple TV+

"Cast Away"-stjärnan bjuder återigen på en känslosam enmansshow, med bara en hund och en robot som sitt enda sällskap.
MovieZine tipsar om erbjudanden och innehåll hos våra samarbetspartners. Artikeln innehåller annonslänkar från Apple TV+.
 
 
Tom Hanks är en av de få skickliga skådespelare som kan bära upp en film där de är den enda karaktären. Vi har sett honom snacka med volleybollar i "Cast Away", och det är nog ingen slump att nya "Finch" jämförts med öde-ö-dramat.

"Finch" utspelar sig i en nära framtid, en postapokalyptisk värld där ingenjören Finch är en av de få som överlevt. Han spenderar dagarna med sin vovve, men eftersom Finch snart ska dö bygger han en gullig robot som sällskap åt sin fyrbenta vän. För regin står Miguel Sapochnik, ansvarig för några av de mer spektakulära avsnitten av "Game of Thrones", men som sci-fi är detta en mer nedtonad historia, med fokus på de tre omaka karaktärerna.
 
 
"Tom Hanks är som vanligt stabil i sin roll och levererar samma förundran inför livet som han gör i ”Big” och ”Forrest Gump”. Men ”Finch” bär också på en oväntat mörk underton", skriver Katarina Emgård i sin recension på MovieZine.

Idag har "Finch" streamingpremiär på Apple TV+. En streamingtjänst med än så länge sparsmakat utbud, men här hittar du också originalfilmer som "Greyhound" (även den med Hanks i huvudrollen) och "Cherry" med Tom Holland. Bland de mer omtalade tv-serierna finns "The Morning Show", hyllade komediserien "Ted Lasso" och fantasyserien "Foundation".
 
Priset på ett abonnemang motsvarar 5 dollar i månaden, nya kunder kan dock prova på Apple TV+ gratis 7 dagar.
| 5 november 2021 16:00 |