Serie

Skribent

MovieZine

3 november 2021 | 19:35

Så ser du nya "Dexter"-säsongen i Sverige

Miniserien "Dexter: New Blood" fortsätter tio år efter att serien slutade. Måndagen 8 november blir det premiär.
Om bara några dagar är allas vår favorit-seriemördare tillbaka. "Dexter" som sändes i åtta säsonger mellan 2006-2013 lämnade fansen minst sagt besvikna med sin final (och man kan ju argumentera för att hela de sista fyra säsongerna var något svaga). Men förhoppningen är stor för att den nya miniserien på tio avsnitt ska ställa allt tillrätta.

I "Dexter: New Blood" har det passerat tio år sedan Dexter Morgan flydde ut till en avlägsen stuga på någon snöig ort och odlade helskägg. Dexter lever nu ett stillsamt liv i ett litet samhälle strax utanför New York, under fejkad identitet. Men oväntade händelser i detta lilla samhälle får ödesdigra konsekvenser, och hans mörka demoner ger sig snart tillkänna igen. Seriestart 8 november på streamingtjänsten Paramount+.
 

Michael C. Hall: "Också missnöjd med Dexter-finalen"

 
- Möjligheten att få återvända till serien fanns alltid där. Det kändes aldrig som att tajmningen var rätt eller att vi hittade en historia värd att berätta. Men jag har alltid haft en önskan om att göra något, inte bara för publiken men även på grund av mitt egna missnöje. Missnöjet över slutet är ett moln som förhoppningsvis kan skingras nu tack vare fortsättningen. Vi hade inte haft den här säsongen om serien slutade på ett mer "tillfredsställande" sätt, berättar Michael C. Hall i en exklusiv intervju med MovieZine.
 
 
Tillsammans med Hall återvänder även Jennifer Carpenter som systern Deb. Jack Alcott spelar Dexters nu tonåriga son Harrison. I övriga roller syns Julia Jones ("The Mandalorian") och Clancy Brown ("The Crown"). Serien är regisserad av originalseriens showrunner Clyde Phillips.
 

Så tycker kritikerna om "Dexter: New Blood"

 
Men frågan är om de nya avsnitten kommer falla fans i smaken? De första recensionerna av premiäravsnittet är skeptiska. "Dexter är tillbaka med en miniserie som ingen bad om. Men tja, den är åtminstone inte horribel", skriver Entertainment Weekly.

Rolling Stone delar ut 2 stjärnor och kallar seriens revival för "trist och onödig". Men Collider tror att Dexters återkomst "kan bli den ursäkt som fansen har väntat på".
 
 
"Dexter: New Blood" har premiär 8 november. I Sverige kan du följa miniserien på Paramount+ samt på ComHem Play+ med ett nytt avsnitt varje måndag.
| 3 november 2021 19:35 |