Film

Skribent

Alexander Kardelo

12 oktober 2022 | 09:00

Storslagna planer när Tom Cruise filmar i rymden

"Han blir förhoppningsvis den första civilpersonen att utföra en rymdpromenad", säger Universal-chefen.
Vi har sett honom hänga från berg, skyskrapor och flygplan. Nu förbereder sig den orädde Tom Cruise för den ultimata utmaningen: rymden.
 
Ett ambitiöst filmprojekt från Universal kommer att ta Cruise upp till den Internationella rymdstationen (ISS) som svävar 420 kilometer ovanför Jordens yta. Men det räcker visst inte att hålla sig innanför rymdstationens väggar: planen är en "space walk", där han även får filma utanför.
 
- Tom Cruise tar oss till rymden. Han tar världen ut i rymden. Det är planen, säger studiochefen Donna Langley i en intervju med BBC.
 
- Vi har ett fantastiskt projekt under utveckling med Tom, där han kommer ta en raket upp till rymdstationen för att spela in, och förhoppningsvis bli den första civilpersonen som gör en rymdpromaned utanför rymdstationen.
 
 
Variety skriver att den ännu namnlösa filmen regisseras av Doug Liman ("Edge of Tomorrow" 2014) med en budget runt 200 miljoner dollar. Det mesta av handlingen ska utspelas på Jorden, men "sen måste karaktären ge sig ut i rymden för att rädda dagen", enligt Langley.
 
Universal tar hjälp av NASA och Elon Musks bolag SpaceX för att möjliggöra den första blockbuster-filmen som spelas in i rymden.
 
Cruise kan för närvarande glädjas åt att "Top Gun: Maverick" är årets största biosuccé, och den mest inkomstbringande filmen i hans karriär. Actionstjärnan är närmast tillbaka med en sjunde "Mission: Impossible"-film sommaren 2023.
| 12 oktober 2022 09:00 |