Skribent

Emil Skelterwijk

1 januari 2014 | 22:01

Stora stjärnor i små roller

Se hur Jennifer Lawrence och Jake Gyllenhaal började sina filmkarriärer.

Varje karriär har börjat någonstans. Många där man minst anar det. Vissa mer förnedrande än andra. Men alla har de den vägen vandrat där de tagit de små rollerna för att bli stora. Här är några exempel på skådespelare i begynnelsen av deras framgångar.

Jennifer Lawrence i "Monk"

Den Oscarsbelönade stjärnan började sina skådespelardagar i ett avsnitt av TV-serien "Monk". Här i rollen som energisk maskot. Kanske inte den ärofullaste rollen men hon gör den i alla fall klanderfritt!

Jake Gyllenhaal i "City Slickers"

Det har dykt upp många barnskådisar som kommit och försvunnit. Men här är en som valt att stanna framför kamerorna och är nu en av Hollywoods hetaste namn - jag ger er Jake Gyllenhaals första framträdande!

Jack Black i "Demolition Man"

Tenacious D-sångaren och skådespelaren Jack Black fick länge kämpa för att bli ett affischnamn. Här har vi ett av hans tidigaste försök som vapenbärande statist. Se om du hittar honom i klippet!

Elijah Wood i "Tillbaka till framtiden 2"

Ännu en kändis som började skådespela innan han ens kunde stava till målbrott. Tänk om bara Michael J Fox visste att han stod och braverade sig framför självaste Frodo!

Denzel Washington i "Death Wish"

Den fantastiske Denzel Washingtons skådespelardebut är inget man stoltserar med i CV:t. Dock var det en behövlig start för framtiden som faktiskt varit betydligt generösare mot honom vad det kommer till roller.

Jason Segel i "Can't Hardly Wait"

På IMDbs karaktärslista heter Jason Segels minimala roll i denna film "Watermelon guy". Med andra ord sitter han och käkar melon och flummar framför Jennifer Love Hewitt. Jag menar, vad mer kan man begära som debuterande skådespelare?

Jon Hamm i "Space Cowboys"

Jon Hamms första framträdande på vita duken var kort sagt... kort. Men vi kan i alla fall se vart Don Drapers stöddighet härstammar ifrån!

Jonah Hill i "I heart Huckabees"

Allas favoritkulle (Hill) fick äran att dela en måltid framför kamerorna med Mark Wahlberg, Jason Schwartzman, Richard Jenkins och Jean Smart. Om det var det som gjorde att han fortsatte med skådespeleriet finns det inga bevis för, men det kan omöjligt ha skadat!

Seth Rogen i "Donnie Darko"

Sist men definitivt inte minst - Seth Rogen. Idag - Komisk skådespelare, regissör, producent och manusförfattare. Då - Tuff, tystlåten mobbare i Donnie Darko. Tiden har verkligen förändrat honom till det bättre!

Där har vi en hand full skådisars framträdanden i yttepyttesmå roller. Kommer du på mer är det bara att skriva i kommentarfältet nedan. Apropå små roller - vill du se något riktigt kul så rekommenderar jag er att leta upp Kristen Stewarts långfilmsdebut... Där kan jag garantera hånskratt!

| 1 januari 2014 22:01 |