Spel

Skribent

Lina Svensson

4 november 2019 | 20:30

Stora planer när Pac-Man fyller 40 år

Nästa år fyller spelikonen Pac-Man hela 40 år. Och det planeras att firas stort av studion Bandai Namco.
Nästa år fyller en av världens främsta spel-ikoner hela 40 år! Och det måste självklart firas stort. För det spelar ingen roll om man är en trogen spelnörd eller inte kan någonting om spel överhuvudtaget. Alla känner till namnet på den gula cirkeln med det stora, glupska gapet. 
 
Pac-Man är ett labyrintspel som släpptes den 22 maj år 1980 i Japan. Du spelar som en karaktär med samma namn som speltiteln och spelet går ut på att den lilla gula filuren ska äta upp alla vita piller som finns runtom i labyrinten. Pac-Man jagas i sin tur av  fyra stycken spöken vid namn Blinky, Inky, Pinky och Clyde som försöker att äta upp honom. Spelet blev snabbt en stor succé internationellt och beskrivs enligt många som det allra första spelet i survival-genren.
 
Och det var som sagt hela 40 år sedan det allra första Pac-Man spelet släpptes och nu bjuder studion Bandai Namco in Pac-Man fans för att fira jubileet tillsammans med dem. På deras hemsida kan man bland annat kika in en officiell Pac-Man  jubileumssång, där musiken är komponerad av den världsberömda japanska kompositören Ken Ishii, åtföljd av en musikvideo regisserad av Yuichi Kodama. 
 
Bandai Namco kommer att uppdatera hemsidan med mer info kring det framtida firandet inom kort, och vi tror verkligen att födelsedagsfirandet den 22 maj nästa år kommer att bli någonting alldeles extra.  
 
Kolla in musikvideon "Join The Pack" här nedan! 
 
| 4 november 2019 20:30 |