Film

Skribent

EvaEpic

20 maj 2012 | 17:01

Stora namn till del Toros "Pinocchio"

För ungefär en vecka sen skrev vi om del Toros och Gustafsons kommande samarbete med "Pinocchio". Nu har en del stora namn börjat dyka upp kring projektet...

Guillermo del Toro har precis startat inspelningarna av sin 3D, stop-motion animerade version av "Pinocchio" tillsammans med Mark Gustafson. Nästa steg är att hitta röster till alla karaktärer.

Inget är ännu satt i sten, men del Toro har nämnt att han har ett par namn i åtanke. Bland dem hittar vi bland annat Christopher Walken och Tom Waits som ligger högst upp på önskelistan och Daniel Radcliffe har redan visat intresse för projektet.

Enligt regissören själv ska Radcliffe kommit fram till honom och berättat att han gärna vill vara involverad i projektet. Han nämnde dock inte vilken roll Radcliffe möjligtvis ska spela, men den uppenbara gissningen skulle självklart vara Pinocchio. Han nämnde även Tom Waits som skulle spela en ospecificerad roll, möjligtvis Pinocchios pappa. Tanken var också att Walken skulle spela räven men även Donald Sutherland var tänkt för samma roll...

Trots denna information har ingen skådespelare skrivit på några kontrakt för projektet. Filmen kommer att ta ungefär ett år att spela in och kommer ha premiär under 2014. Detta blir den första animerade filmen för del Toro, men som tur är får han hjälp av Gustafson ("Fantastic Mr. Fox") som har lite mer erfarenhet inom området.

| 20 maj 2012 17:01 |