Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

6 juli 2015 | 16:00

"Stolthet och fördom och zombier" presenterar systrarna Bennet

Nya, härligt morbida bilder.
Joe Wrights "Stolthet och fördom" från år 2005 är en av mina absoluta favoritfilmer. Få filmer har lyckats fånga en kärlekshistoria lika vackert som  den gjorde, och scenen i slutet där Donald Sutherlands faderskaraktär sitter med tårar i ögonen är en av filmhistoriens allra bästa. Så, lägg på lite zombier som knackar på rutan i bakgrunden och vi har en "instant classic", eller?

Just det är hur som helst premissen i "Stolthet och fördom och zombier" (zombies?) som kommer år 2016. Regisserad av Burr Steers, som spelade Roger i "Pulp Fiction" (!), kommer den blanda 1800-tals-romantik med hjärnätande monster. Baserad på Seth Grahame-Smiths bok (som i sin tur såklart baserades på Jane Austens klassiker) ämnar den göra thriller av systrarna Bennets beskedliga liv, och här nedan kommer de första bilderna från filmen.

Den zombieslaktande systraskarans överhuvud Elizabeth Bennet spelas av Lily James, känd för "Berättelsen om Askungen" och Mr. Darcy spelas av Sam Riley från "Maleficent". Storyn kretsar som vanligt kring deras romans, men i den här versionen uppstår mer problem än bara stolthet och fördomar då en odöd apokalyps står för dörren, och det är upp till det kärlekskranka paret och de andra korsettbärande systrarna Bennet att sätta stopp för katastrofen.

Regissören Burr Steers kommer inte göra komedi av det hela, utan säger sig snarare göra en thriller:

- Idén var att göra "Stolthet och fördom" i den här alternativa verkligheten, och sen få alla att spela det allvarligt. Det ironiska med filmen är att den inte är ironisk alls.

Huvudrollsinnehaverskan Lily James fortsätter:

- Istället för att knyppla och spela krocket så polerar de musköter. Hon (Elizabeth) är den mest hårdnackade zombie-slaktaren som finns.

"Stolthet och fördom och zombier" är härnäst aktuell med ett framträdande på Comic-Con, då förhoppningsvis mer information släpps om filmen. Tills dess får vi nöja oss med att skärskåda bilderna ovan.
| 6 juli 2015 16:00 |