Film

Skribent

MovieZine

17 augusti 2017 | 17:00

Stöd ”Transforming” - en dokumentär om transbarn och deras föräldrar

"Det är ett otroligt viktigt projekt där vi vill uppmärksamma barn som identifierar sig under paraplybegreppet trans."
Vill du hjälpa till och bidra till en bättre värld för barn och ungdomar som identifierar sig som trans - och deras föräldrar? Det vill Tallbergs Förlag, som producerar dokumentären "Transforming".

- Det är en minidokumentär om vad barn med en transidentitet med familj går igenom. Tankar kring identitet och hur familjen kan stötta upp på bästa sätt, säger Camilla Gisslow, regissör.

Camilla är själv förälder till Sam som kom ut som kille vid 4,5 års ålder. Året var 1997 och då fanns det väldigt lite information att hämta. I den här filmen tar hon med oss på en resa tillsammans med några familjer som har gått igenom liknande erfarenheter som henne själv.
 
 
I dokumentären kommer vi att följa tre barn, varav ett kom ut som trans redan vid 2,5 års ålder. Budskapet är att få folk att förstå att det barnen går igen är helt naturligt och inget man ska skämmas över. Modet att våga vara sig själv och bli älskad för den man är.

- Genom den här speciella filmen är vi glada över att få chansen att ändra hjärtan och sinnen. Vi hoppas att du blir en del av gemenskapen med oss då vi forsätter mot målet. Vi har alltid andra vägar att gå, men genom ditt stöd är mållinjen väldigt nära. Tillsammans gör vi skillnad! säger Marcus Tallberg, författare och ägare av Tallbergs Förlag.
 
 
På Indiegogo pågår just nu en insamling där du kan hjälpa filmen att bli av. Marcus Tallberg uppmanar alla att dela länken i sociala medier, eller skänka en slant.

- Se det som att du bjuder oss på en fika! Det är ett otroligt viktigt projekt där vi vill uppmärksamma barn som identifierar sig under paraplybegreppet trans. Hur kan vi förbättra deras situation hemma, i skolan och i samhället?
 

Läs mer och stöd "Transforming" här!

 
Dokumentären kommer att spelas in under hösten, och siktar på att ha premiär under Stockholm Pride 2018.
| 17 augusti 2017 17:00 |