Film

Skribent

MovieZine

18 juni 2021 | 11:00

Stockholms filmfestivals Sommarbio är tillbaka i augusti

Stockholms filmfestival kickstartar festivalåret – bjuder in till Sommarbio och Drive-in bio.
Stockholms internationella filmfestival bjuder in till två sensommarfester i augusti. I år arrangeras den mycket uppskattade Sommarbion i ny form och flyttar in till Stockholms Stadion den 13 – 15 augusti. Evenemanget har plats för 3 000 besökare och är gratis för alla (medlemmar ges förtur).

Dessutom lanserar festivalen en modern Drive-in bio för 100-tals bilister och cyklister i Älvsjö mellan den 18 – 22 augusti.

– Med lättade restriktioner kan Stockholms filmfestival äntligen fortsätta att leverera kvalitetsfilm till en bred publik. För att fira detta smäller vi till med hela två arrangemang i augusti. Stockholms älskade Sommarbio flyttar in till historiska Stadion och vi slår upp portarna till en modern tappning av det klassiska Drive-in-konceptet, säger Git Scheynius, festivalchef.
 
 

Sommarbio med musiktema

 
Stockholms filmfestivals Sommarbio gör i år en take-over av Stockholms Stadion där festivalen kommer att kunna visa kvalitetsfilm för en stor publik på ett säkert sätt.

I år är det musiktema och under kvällen kommer filmer som "La La Land" och "Searching for Sugarman" med flera att visas. Dessutom blir det livemusik. Sommarbio äger rum den 13 – 15 augusti.
 
 

Filmklassiker på Drive-in

 
På Drive-in bion på Älvsjö IP:s parkering vid Stockholmsmässan kommer magiska filmklassiker som "Thelma och Louise" och "Mad Max: Fury Road" att visas.
 
Drive-in bion äger rum den 18 - 22 augusti. Biljetter går att köpa på hemsidan från och med 24 juni.

Den officiella festivalen som Stockholms internationella filmfestival arrangerar hösten 2021 kommer att bli en hybridfestival med både digitala och fysiska visningar. Festivalen äger rum 10 – 21 november.
| 18 juni 2021 11:00 |