Film

Skribent

Viktor Eriksson

12 mars 2024 | 21:30

Stjärnsmockat i “Midsommar”-regissörens nya

Bland skådespelarna syns Joaquin Phoenix, Pedro Pascal, Emma Stone och Austin Butler.
Ari Aster, som ligger bakom filmerna “Hereditary”, “Midsommar” och “Beau Is Afraid” ser ut att få en minst sagt stjärntät rolluppsättning i sin kommande film “Eddington”, rapporterar Variety.
 
Sedan tidigare är Joaquin Phoenix (“Beau Is Afraid”) klar för filmen men nu är det klart att skådespelaren får sällskap av Pedro Pascal (“The Last of Us”), Emma Stone (som häromdagen tog hem en Oscar för “Poor Things”), Luke Grimes (“Yellowstone”), Austin Butler (“Dune: Part Two”), Deirdre O’Connell (“Outer Range”), Micheal Ward (“Top Boy”) och Clifton Collins Jr. (“Jockey”).
 
Under en frågestund som Ari Aster gjorde på Reddit för fyra år sedan sa filmskaparen att han tidigare trodde att "Eddington" skulle bli hans allra första långfilm.
 
"Det är lite, jag vet inte, en revisionisvästern. Den utspelas i nutid men har en fot i västern och en fot ännu tyngre i neonoir-genren. Så det är som en filmnoir-ensemble-västern-mörk-komedi", skriver Ari Aster sitt gamla inlägg på Reddit.
 
I en ny intervju med La Reppublica, via World of Reel, säger Aster, som både regisserar och skriver filmen, att den kommer att utspela sig i en fiktiv gruvstad i New Mexico under pandemin. Inspelningarna av "Eddington" drar igång den här veckan. 
| 12 mars 2024 21:30 |