Film

Skribent

MovieZine

8 januari 2022 | 16:30

Världens bästa film? Klassiska "Gudfadern" finns nu på SVT Play

Här är ett erbjudande du inte kan motstå. Francis Ford Coppolas "Gudfadern"-trilogi går att streama helt gratis.
Tung tillökning på SVT Play i helgen. Francis Ford Coppolas klassiska maffiatrilogi, "Gudfadern" x 3, finns nu att streama gratis.

"Gudfadern"-sagan inleddes år 1972 med en episk berättelse om Don Corleone och hans mäktiga imperium. Marlon Brando, Al Pacino, Diane Keaton och James Caan syns i huvudrollerna i en tät och spännande historia om familjeband och makt.

Många skulle nog utnämna "Gudfadern" till tidernas bästa film - men frågan är om inte uppföljaren är snäppet vassare?

"Gudfadern del II" släpptes år 1974 och skildrar den unge Vitos väg från Sicilien till New York, där han slår sig fram i den undre världen. Robert de Niro spelar huvudrollen. De två filmerna ligger stadigt på plats 2 och 3 bland de högst rankade filmerna på IMDb:s topplista.

Trilogin avslutades år 1990 med "Gudfadern del III", en visserligen hyllad men inte lika högt ansedd film. Häromåret tog Coppola chansen att klippa om filmen så som han menar att den var tänkt att bli. Resultatet - en mycket annorlunda final med titeln "The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone" - är den som nu ligger ute på SVT Play.

Missa inte ett stycke filmhistoria, eller passa på att se om de ikoniska mästerverken. Filmerna går att se fram till 21, 22 respektive 23 januari.
| 8 januari 2022 16:30 |