Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 oktober 2019 | 15:00

Stephen Kings 3 läskiga tips för Halloween

Skräckförfattaren tipsar om en film, en tv-serie och en bok som skrämt och roat honom på sistone.
Stephen King är inte bara en av världens flitigaste och mest lästa författare i skräckgenren. Han är också duktig på att tipsa sina följare och fans om andra verk som fallit honom i smaken. Så när Entertainment Weekly frågar om några tips inför Halloween har King en film, en tv-serie och en bok att rekommendera oss som är sugna på kalla kårar.
 
 

Film: ”Child’s Play”

 
Kings filmtips är ”Child’s Play”, den nya remaken på ”Den onda dockan” där Mark Hamill lånar ut sin röst till mordlystne Chucky.

- Jag såg den inte på bio för jag trodde det skulle bli ännu en ljummen uppföljare (...) Men jag älskar den här filmen. Jag skrattade och jag grät. Manuset är smart och filmen är skitkul. Den är ruskig och samtidigt rolig.
 
 

Serie: ”Marianne”

 
En tv-serie som Stephen King slukat på sistone är ”Marianne”, och vi förstår varför. Den handlar om en skräckförfattare vars fiktion verkar komma till liv och hemsöka henne.

- Jag älskar den här serien som nu finns på Netflix. Den är fransk och riktigt, riktigt otäck. Den har lite "Stranger Things"-vibbar och samtidigt lite Steve King-vibbar.
 
 

Bok: "Ninth House" av Leigh Bardugo

 
Sist men inte minst tycker King att vi borde läsa mer. Förslagsvis Leigh Bardugos saga om makt, magi och mord på en elitskola.

- Det är en underbar bok, som "Harry Potter" för vuxna. Det är den sortens bok, man läser den och tycker den är otäck, intelligent och fantasifull, och man hoppas att det ska komma mer.
 
| 23 oktober 2019 15:00 |