Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

29 augusti 2019 | 21:15

Stephen King-serien "Castle Rock" kommer tillbaka i oktober

Den andra säsongen av Hulu-serien "Castle Rock" fortsätter att väva ihop Kings olika bok-karaktärer i ett gemensamt tv-universum.
Den första säsongen lät oss exempelvis spendera en hel del tid i "Nyckeln till frihet"-fängelset Shawshank, där Bill Skarsgård spelade en mystisk karaktär som plötsligt dök upp i fängelset. För Stephen King-fansen fanns det däremot mängder av andra blinkningar till olika böcker han skrivit genom åren. Vissa verkar ha älskat den, medan vissa andra (här på MovieZine) beskrev den första säsongen som ett sömnpiller.
 
Den andra säsongen kommer att hämta en hel del inspiration från King-boken "Misery", som adapterades till långfilmen "Lida" med Kathy Bates i början av 90-talet. Den här gången är det däremot en avsevärt yngre version av sjuksköterskan Annie Wilkes som vi kommer att få lära känna, spelad av Lizzy Caplan. Utöver det är det väldigt lite kring den nya säsongen som är känt, förutom att Oscarsvinnaren Tim Robbins ("Nyckeln till frihet") kommer att spela en av rollerna.
 
 
Det amerikanska premiärdatumet är satt till den 23 oktober, här i Sverige kunde vi se den första säsongen dagen efter den släpptes i USA - via HBO Nordic. Om så även blir fallet med den andra säsongen, kommer vi med andra ord kunna ta del av säsongspremiären den 24 oktober.
 

Läs också: "Mr. Mercedes" är fortfarande den bästa Stephen King-serien

 
Vad tyckte du om den första säsongen? Kommer du att fortsätta titta? Kommentera gärna nedan!
| 29 augusti 2019 21:15 |