Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

16 augusti 2019 | 13:40

Trailer: "Mr. Mercedes" är fortfarande den bästa Stephen King-serien

Få författare har fått lika många av sina verk adapterade till film och tv som Stephen King, men på tv-sidan är det få som kan mäta sig med "Mr. Mercedes".
Det har redan gjorts 24 tv-adapteringar av Kings böcker, med tre till påväg under 2020 ("The Outsider", "The Stand", "Lisey's Story"), och de allra flesta har faktiskt inte blivit så bra. "Under the Dome", "Haven" och "The Mist" blev visserligen ganska stora men föll ganska snabbt i kvalitet. "11.22.63" och "Castle Rock" får väl anses ha blivit förhållandevis lyckade och är båda värda en chans, men "Mr. Mercedes" står helt klart ut i mängden av försök som den bästa tv-serien baserad på Kings många böcker.
 
Vi har under två säsonger fått följa den pensionerade, bittra men grymt duktige polisutredaren Bill Hodges (Brendan Gleeson). När han började nysta i det olösta "Mr. Mercedes"-fallet, i vilket någon hade stulit en Mercedes och kört ihjäl 16 personer, blev han den förste att lyckas lägga ihop alla pusselbitarna som ledde oss fram till vår hänsynslösa mördare (Harry Treadaway). I den tredje säsongen verkar han vara en helt ny mördare på spåren.
 
 
"Mr. Mercedes" är skapad av David E. Kelley ("Big Little Lies", "Ally McBeal", "Boston Legal") och den tredje säsongen kommer att få amerikansk premiär den 10 september. Här i Sverige är det C More som har visat de två tidigare säsongerna, men det är i nuläget ännu oklart exakt hur tätt inpå den amerikanska premiären som de kommer att börja visa serien här.
 

Läs också: Stephen King avslöjar sina 22 favoritfilmer

 
Kommer du att ge den tredje säsongen av "Mr. Mercedes" en chans? Vilka favoriter har du bland tv-adapteringarna av Kings böcker? Kommentera gärna nedan!
| 16 augusti 2019 13:40 |