Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

21 december 2019 | 11:35

Stephen Kings "Carrie" och "Jerusalem's Lot" blir tv-serier

Vad vore väl världen utan ett par pågående adaptioner av ett gäng olika Stephen King-böcker?
Det verkar alltid finnas ett gäng Stephen King-adaptioner som väntar bakom hörnet på både film och tv. Bland de kommande tv-serierna har vi exempelvis HBO:s "The Outsider" som får premiär redan nu i januari och Alexander Skarsgårds "The Stand" som får premiär någon gång under 2020 på amerikanska CBS All Access. 
 
Men nu meddelar även kvalitets-tv-kanalen FX att man satt igång arbetet på en miniserie av "Carrie", som tidigare blivit filmatiserad som långfilm av Brian DePalma med Sissy Spacek i huvudrollen (bilden ovan). Det är i nuläget däremot väldigt lite känt om projektet, mer än att vi kommer att få återse den unga tonåringen med oanade krafter. 
 
Variety avslöjade kort därefter att kabelkanalen Epix kommer dra igång inspelningarna av "Jerusalem's Lot" i maj, för en planerad premiär redan till hösten 2020. Huvudrollen som kapten Charles Boone har gått till Oscarsvinnaren Adrien Brody. Även här är det i nuläget oklart hur mycket av historien om den ensamstående pappan, som utspelar sig under 1850-talet, som kommer att bli kvar från Kings verk och hur mycket som kommer att göras om för den nya serien. 
 
 

Läs också: Mike Flanagan gör snart sin tredje Stephen King-adaption

 
Vilka pågående Stephen King-adaptioner ser du fram emot mest just nu? Kommentera gärna nedan!
| 21 december 2019 11:35 |