Film

Skribent

Oskar Möller

7 september 2021 | 19:30

Stellan Skarsgård är ondskan själv i nya "Dune"-klippet

Släkterna Atreides och Harkonnen och deras blodiga fejd presenteras av Dunes skådespelare i ett nytt klipp som släpps för att promota filmen.
Warner Brothers Sverige har precis släppt en nytt promoklipp som ger den svenska publiken chansen att få reda på mer om de två mäktiga släkterna Atreides och Harkonnen. Det är filmens huvudroller själva som berättar om den blodiga fejd utgör bakggrunden till den episka handlingen i "Dune". 
 
Myer krut läggs denna gång på att presentera den onda sidan med en skräckinjagande Stellan Skarsgård som den genomruttne Baron Harkonnen i spetsen.
 
Det visuellt raffinerade sätt som man visar släktmedlemmarna och deras bundsförvanter på, liksom den allvarsamma presentationen av filmens "spelare" verkar ha hämtat en hel del inspiration från "Game of Thrones".
 
Det drygt fyra minuter långa klippet ger en hommage åt Frank Herberts berättelse och de bakomliggande känslorna som driver filmens huvudpersoner. Publiken får alltså en lite tydligare bild av vad man kan vänta sig av filmen - som är ganska långt från ändlösa sci-fi strider.
 
Med i klippet medverkar även Timothée Chalamet, Oscar Issac Rebecca Ferguson och filmens regissör Denis Villeneuve.
 
| 7 september 2021 19:30 |