Serie

Skribent

Tobias Andersson

17 februari 2023 | 10:49

”Starsky & Hutch” får remake – med kvinnlig snutduo

Den kultklassiska snutserien från 70-talet kommer alltså att få en helt ny tappning när den tas an av Fox Entertainment.
Dags att starta Ford Gran Torinon och dra till soliga Kalifornien! Den fartgalna snutduon Starsky och Hutch kommer tillbaka i serieformatet för ännu mer okonventionellt detektivarbete. Polisserien fick sig tidigare en remake 2004 med Ben Stiller och Owen Wilson i de brottsbekämpande huvudrollerna.
 
Nu är en remake återigen på gång i kvinnlig nytappning.
 
I denna nyversion står två kvinnliga detektiver i centrum, Sasha Starsky och Nicole Hutchinson. De löser brott i staden Desert City samtidigt som de i vått och torrt alltid är trogna deras vänskap. Starsky och Hutchinson försöker också reda ut mysteriet kring vem som fick deras farsor dömda för ett brott de inte begått. Så lyder remakens handling enligt The Hollywood Reporter.
 
Versionen från 2004 med Ben Stiller och Owen Wilson som de karismatiska poliserna var en prequel till tv-serien.
 
Än så länge är projektet bara i startgroparna och manuset befinner sig just nu i sina första utkast, har Fox meddelat The Hollywood Reporter. Så det kommer nog dröja ett tag till innan vi vet mer om castingen och vem som regisserar.
 
”Starsky & Hutch” sändes mellan åren 1975 till 1979 och har fått lite av en kultstatus. Serien blev en föregångare till polisfilmer som bland annat "Snuten i Hollywood".
| 17 februari 2023 10:49 |