Spel

Skribent

Carlos De La Vega

27 augusti 2023 | 13:30

"Starfield"- tjuvens misstag hjälpte polisen att gripa honom

Förra veckan delade han de första 45 minuterna av Bethesdas efterlängtade spel '"Starfield", som inte har släppts än. Nu har han gripits för stölden.
Det var när Dan Harris publicerade ett gäng annonser på olika försäljningssidor med stulna kopior av "Starfield" som polisen snappade upp tillräckligt många ledtrådar och kunde gripa honom, rapporterar Gamespot. I hans bostad hittades flera FedEx-förpackningar innehållande "Starfield"-spel, redo för leverans.
 
Dan påstår naturligtvis att han köpt spelen från en "okänd individ" och hade såklart ingen aning om att dessa spel var stöldgods och att spelet inte ens hade släppts ännu. Det kommer dock bli kämpigt för honom att bevisa det, då han veckan innan laddade upp en YouTube-video med 45 minuterna av spelet. Videon nådde över en miljon visningar innan YouTube plockade ner den.
 
 
Dan blev häcklad av YouTube-communityn för sin bristande skicklighet i spelet. Han kunde inte låta bli att reagera och laddade upp en video till där han vände sig direkt till Todd Howard, producenten för "Starfield" hos Bethesda Studios:
 
- Todd, inget illa menat, men tittarna kritiserar mig för min oförmåga att spela ett RPG-spel. Ursäkta om jag får spelet att se dåligt ut. Det är faktiskt ett bra spel, och ni vill inte missa det.
 
Det är oklart om Dan hann skicka iväg några exemplar av "Starfield".
 
"Starfield" släpps den 6:e september till Xbox Series S/X samt PC och kommer finnas tillgänglig på Microsoft Game Pass vid lanseringsdagen.
| 27 augusti 2023 13:30 |