Serie

Skribent

MovieZine

3 mars 2023 | 09:40

”Star Trek: Discovery” läggs ned efter fem säsonger

En femte och sista säsong av sci-fi-serien. Sen är det dags för besättningen att ta farväl.
Paramount+ tar farväl av en av sina Star Trek-serier. Den kommande femte säsongen blir seriens sista.
 
Det mesta är redan inspelat, men med tanke på beskedet får seriens skapare chansen att forma ett passande avslut på resan: I ett inlägg på StarTrek.com tackar seriens skapare Alex Kurtzman alla trogna fans och meddelar att:
 
- Det finns fortfarande mycket att göra klart på säsong 5 och vi vill ge er en spännande och tillfredsställande upplösning.
 
Beslutet om nedläggning baseras troligtvis på att Paramount+ vill spendera mindre pengar på streaminginnehåll efter sin sammanslagning med Showtime.
 

Farlig jakt på mystisk kraft


I säsong 5 får vi se Captain Burnham och besättningen på USS Discovery styra skutan tvärs över galaxen, när de upptäcker en mystisk, urgammal kraft som legat gömd i årtionden. Men andra är också på jakt efter skatten och de kommer att göra vad som helst för att vinna.
 
”Star Trek: Discovery” premiärvisades 2017 och tittarsuccén har lett till fler streamingserier inom samma franchise, så som ”Star Trek: Strange New Worlds” och ”Star Trek: Picard” (nu inne på sin tredje och avslutande säsong). Sonequa Martin-Green, Michelle Yeoh och Doug Jones spelar huvudrollerna.
 
Säsong 5 kommer få premiär tidigt under 2024. I Sverige visas de första fyra säsongerna på Tele2 Play.
| 3 mars 2023 09:40 |