Film

Skribent

Mats Karlsson

12 mars 2013 | 11:01

"Star Trek 3" kommer 2016

Planen är att släppa filmen till franchisens 50-årsjubileum.

Det råder stor nyfikenhet om uppföljaren "Star Trek Into Darkness" och nu har J.J. Abrams lyft lite på slöjan genom att visa 30 minuter från filmen på IMAX. Förutom att tillfredsställa de nyfikna journalisterna som befann sig i London passade producenten Bryan Burk på att meddela att man planerar att släppa "Star Trek 3" 2016.

- Vi pratar redan om nästa film. Vi vill undvika att vänta fyra år till nästa, samma tidsperiod som det har varit mellan den första filmen och den här. Vi pratar om att släppa "Star Trek 3" till 2016. Det kommer bli ett stort år för oss att fira, säger Burk.

Det är nämligen så att Star Trek-franchisen kommer att fira 50-årsjubileum 2016 och självfallet vill man ta tillvara på den möjligheten med att släppa den tredje filmen i samband med det. Speciellt med tanke på de ekonomiska framgångarna som "Skyfall" fick med att släppa filmen lagom till 50-årsjubileet.

Vem som kommer att regissera den tredje filmen återstår att se. Abrams kommer som vi vet ha fullt upp med "Star Wars VII", men kommer ändå vara ett stöd för "Star Trek 3" som filmens producent.

"Star Trek Into Darkness" får biopremiär 10 maj.

| 12 mars 2013 11:01 |