Skribent

Patrik Jonsson

4 mars 2013 | 17:01

Spielberg gör Kubrick!

Patrik Jonsson tipsar om "Napoleon"-miniserien och veckans andra TV-nyheter.

Då var det måndag, ny vecka och fortsättningsvis kommer jag även att dela med mig av TV-seriernas fantastiska värld på just måndagar. Måndagarna tillägnas alltså den gångna veckans nyheter. Jamen det är väl lika bra att vi kör igång nu meddetsamma annars blir jag bara onödigt trälig och långdragen!

Jag kan väl börja med att berätta om att det blir ingen mindre än Steven Spielberg som tar sig an det gamla manuset om Napoleon vilket skrevs av Stanley Kubrick redan 1961. Manuset var då det begav sig ämnat till att bli en film men kommer nu alltså istället att bli till en miniserie signerad Spielberg. Detta är det första tidigare outgivna Kubrick-manuset av tre som ska bli miniserie/TV-film. Vi väntar fortfarande otåligt på att få höra nyheter kring de andra två ("Downslope" & "God Fearing Man").

Detta var dock en fantastiskt lovande start på det hela! Spielberg är också den ende som tidigare tilldelats förtroende till att filma ett Kubrick-manus ("A.I."), nu får han äran att göra det igen.

Vidare kan jag ta och bränna av en bunt med casting-nyheter:

  • Michael Imperioli ("The Sopranos") kommer att kika förbi hos "The Office", där kommer han att gestalta Dwights karatelärare. Jamie Bell har fått en av de större rollerna i AMC:s kommande spionthriller "Turn".
  • Underbara W. Earl Brown från minst lika underbara "Deadwood" har fått en roll i NBC:s kommande samt övernaturliga västernserie "The Sixth Gun" där Carlton Cuse ("Lost") står som seriens huvudproducent.
  • Lindsay Lohan kommer att dyka upp i FX:s "Anger Management", där ska hon gestalta en gammal flamma till Charlie Sheen. Avsnittet kommer att heta "Rehab", nej nu ljög jag, har ingen aning om vad det kommer att heta.
  • Sist, men absolut inte minst; Kathy Bates har fått en roll i den tredje säsongen av "American Horror Story", där ska hon spela en rival till Langes karaktär. Helt underbart, vilket tungviktarmöte detta kommer att bli mellan Bates och Lange!

Streamingkanalen Netflix har rapporterat om att nystarten av "Arrested Development" förmodligen endast kommer att bestå av en säsong, de kallar det hela för "a single season one-off". Dessutom meddelar kanalen att deras "House of Cards" är en succé, inga siffror har dock redovisats. Detta lovar så klart gott inför framtida produktioner från Netflix. Redan nu i april får vi se ifall "Hemlock Grove" kan fylla på deras framgångar ytterligare!

Kurt Sutter, skaparen av "Sons of Anarchy", har slagit sig ihop med John Shiban, skaparen av "Hell on Wheels", för att göra en actionskräckserie åt FX med titeln "Lucas Stand". Idén till serien kommer från Sutter själv och det hela ska bli en blandning av en procedural samt en följetångsserie. Med andra ord kommer vissa avsnitt att vara fristående, ja om serien nu slutligen överhuvudtaget plockas upp av FX, vill säga.

Apropå FX kommer här en mycket trevlig nyhet: de har förnyat spiondramat "The Americans" och gett den en andra säsong, hurra hurra!

Däremot har The CW beslutat av lägga ned "90210", det sista avsnittet kommer att sändas någon gång i maj.

Även ABC har svingat dödens yxa och den träffade "Zero Hour" rakt i halspulsådern, bra siktat, detta var knappast oväntat efter zero tittare. Igår kväll hade dock deras nya thrillerserie "Red Widow" premiär, när det ena fiaskot lämnar tablån stiger det andra fiaskot in... Jag ger "Red Widow", låt se... tre-fyra veckor innan dess att dödens yxa återigen blir våt!

HBO har äntligen släppt en trailer för den tredje säsongen av "Game of Thrones" som har premiär den 31:e mars, knappt en månad kvar nu!

Denna får avrunda nyhetsrapandet för denna gång, fler nyheter blir det nästa måndag. Men om ni vill hörs vi igen redan på torsdag, hej så länge och tack för att ni läste!

| 4 mars 2013 17:01 |