Spel

Skribent

Thomas Linnaeus

30 oktober 2023 | 16:00

Här är spelen du måste lira om du gillade “Five Nights at Freddy’s”

Såg du “Five Nights at Freddy’s” i helgen och vill ha mer skräck från de animatroniska djuren så är dessa tre spel för dig.
Filmadaptionen av “Five Nights at Freddy’s” går varmt i biosalongerna just nu. Faktum är att rullen fått den mest inkomstbringande skräckfilmspremiären i år, och en uppföljare är antagligen redan på gång.
 
Men tills dess får vi nöja oss med spelen från utvecklaren Scott Cawthon, och här har vi några riktiga guldklimpar:

 

Seriens läskigaste del: “Five Nights at Freddy’s 4”

 
I det fjärde spelet om de pälsklädda robotarna har restaurangen blivit utbytt mot ett hem. Här får man spela som ett barn som måste se till att varelserna inte lyckas ta sig in i ens rum. Kamerorna som säkerhetsvakten hade i första spelet är borta och det gör “Five Nights at Freddy’s 4” till det läskigaste spelet i serien.
 
 

Mest valuta för pengarna: “Five Nights at Freddy’s: Help Wanted”

 
Här har vi seriens första VR-spel. “Help Wanted” har tagit inspiration från alla delar och bjussar på olika minispel som handlar om den fiktiva restaurangen. Vad som utmärker “Help Wanted” är att det finns mycket mer att göra här i jämförelse med de tidigare titlarna. Lyckligtvis behöver man inte heller ett VR-headset för att lira “Help Wanted”.
 
 

Om du vill ha svar på frågorna: “Freddy Fazbear’s Pizzeria Simulator”

 
Vill du veta mer om varför de animatroniska varelserna existerar är “Pizzeria Simulator” perfekt för dig. Till en början skulle detta spel vara seriens sista del och här får man själv driva en pizzeria med hjälp av olika minispel. Även om ett sånt här spel kanske inte verkar läskigt på ytan, så lovar jag att du kommer bli skrämd.
 
 
Dessa tre spel finns att spela till PC, Android och iPhone, samt PlayStation 4 och Xbox One. “Five Nights at Freddy’s: Help Wanted” finns även till Nintendo Switch.
 
Vad tyckte du om filmen “Five Nights at Freddy’s”?
| 30 oktober 2023 16:00 |