Spel

Skribent

Thomas Linnaeus

19 augusti 2023 | 12:00

Demot för spelet “Twin Peaks: Into The Night” har släppts

Franska utvecklaren Blue Rose Team står bakom detta hobbyprojekt.
Trots att “Twin Peaks” hade premiär för över 30 år sedan, har vi fortfarande inte fått något ordentligt spel om den faschinerade staden. Men nu blir det ändring på det, för franska utvecklaren Blue Rose Team har nämligen gjort ett eget, ej officiellt, skräckspel.
 
 
“Twin Peaks: Into The Night” är inte bara en hyllning till David Lynchs och Mark Frosts serie från 1990, utan det tar även tydlig inspiration från “Alone in the Dark”, “Resident Evil” och “Silent Hill”. Både grafiken och kontrollerna är som tagna från ett Playstation 1-spel och redan nu går det att spela demot.
 
"Demot är avsett för att visa er vilken riktning vi tar, och hur mycket kärlek vi har lagt på detta projekt. Vi jobbar redan på nästa release, så lite tålamod krävs, för det kommer snart! Hör av er ​​om tekniska problem eller buggar som ni stöter på”, skriver Blue Rose Team.
 
 
På Twitter har även utvecklarna förgäves försökt kontakta bland andra Mark Frost och Kyle MacLachlan som spelade huvudrollen Dale Cooper i serien. Inget svar har de fått ännu, men visst hade det varit coolt om MacLachlan lånade ut sin röst igen?
 
| 19 augusti 2023 12:00 |