Spel

Skribent

Anders Eklöf

31 mars 2023 | 19:00

Jediriddare, zombier och racing: 5 spel som släpps i april 2023

I april väntar nya äventyr med jediriddaren Cal Kestis, ett väldigt försenat zombiespel, en ny tappning på fenomenet "Minecraft" och Disney-racing.
Våren borde närma sig, men på många platser i vårt avlånga land är marken fortfarande täckt av vit och iskall snö – så det låter helt klart som en trevlig idé att krypa ner i soffan med ett nytt spel om "Star Wars Jedi: Survivor" eller "Dead Island 2".
 
Här är de fem mest lovande spelen som släpps under april 2023.
 

"Minecraft Legends"

 
 
Det svenska världsfenomenet "Minecraft" har sålts i över 238 miljoner exemplar, så det är inte konstigt att Mojang väljer att skapa avstickare som "Minecraft Legends" för att kapitalisera på framgången hos varumärket.
 
Till skillnad från det ursprungliga spelet är det här ett actionstrategispel där du utforskar världen från ett tredjepersonsperspektiv ensam eller tillsammans med andra spelare.
 
"Minecraft Legends" handlar om att pigliner invaderar världen och sprider korruption, så det är upp till dig att rädda den och samla ihop en armé för att försvara ditt hem. Händelserna beskrivs varken som fakta eller fiktion i universumet, utan är snarare en saga som berättats i flera generationer.
 
Format: Switch, PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S
Datum: 18 april
 

"Disney Speedstorm"

 
 
I sin genre är "Mario Kart" utan tvekan spelet som alltid har och kommer sitta på tronen, men det hindrar inte andra från att försöka få en bit av kartan – som "Disney Speedstorm".
 
Här kan du tävla i snabba och actionpackade lopp med Disney- och Pixar-karaktärer som Musse Pigg, Kalle Anka, Mulan, Mike Wazowski från "Monsters Inc", Jack Sparrow från "Pirates of the Caribbean" och en hel drös med andra kända ansikten från deras filmer.
 
Spelet är gratis att spela, men innehåller mikrotransaktioner för att köpa olika paket som låser upp förare och annat innehåll.
 
Format: Switch, PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One
Datum: 18 april (early access)
 

"Dead Island 2"

 
 
För åtta år sedan släpptes en trailer för "Dead Island 2", där vi fick se en man som är ute på springtur utan att märka att han är omgiven av hungriga zombier. Trailern har idag över 28 miljoner visningar på Youtube, så det var helt klart något med zombier och humor som lockade spelare över hela världen – och nu är det faktiskt på väg på riktigt.
 
I spelet spelar du som en av sex zombieslaktare i Venice Beach, antingen själv eller tillsammans med en vän. Enligt utvecklarna är karaktärerna välskrivna med unik dialog, som passar med spelet vanvördiga ton. Precis som i föregångaren kommer det gå att hugga av fiendernas kroppsdelar.
 
Spelet har minst sagt haft en svajig utveckling, då det som sagt utannonserades för åtta år sedan. Spelet börjades hos "Dying Light"-studion Techland, men har under tiden bytt utvecklare flera gånger, för att till slut färdigställas av Dambuster Studios.
 
Format: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC
Datum: 21 april
 

"Advance Wars 1 + 2: Re-Boot Camp"

 
 
För över tjugo år sedan släpptes de två "Advance Wars"-spelen till Game Boy Advance, där du i "Fire Emblem"-stil får kriga strategiskt på en karta bestående av rutor.
 
"Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp" är en remake av "Advance Wars" och "Advance Wars 2: Black Hole Rising", som görs av WayForward. Här spelar du som en taktisk rådgivare för Orange Star Army, för att försvara ditt hemland mot inkräktare. Förutom kampanjerna från de gamla spelen ingår även ett flerspelarläge.
 
Spelet skulle egentligen ha släppts tidigare, men utvecklarna valde att skjuta upp det en tid på grund av den ryska invasionen av Ukraina – då spelen ju handlar om krig.
 
Format: Switch
Datum: 21 april
 

"Star Wars Jedi: Survivor"

 
 
Fem år efter händelserna i "Star Wars Jedi: Fallen Order" av Respawn Entertainment kämpar fortfarande jediriddaren Cal Kestis mot det galaktiska imperiet i uppföljaren "Star Wars Jedi: Survivor", i hopp om att rädda de sista överlevarna efter Order 66.
 
Den här gången måste Cal ligga steget före imperiets jakt när han börjar känna tyngden över att vara en av de sista jedierna i galaxen. Tillsammans med sin robotkompis BD-1 kommer han att möta och alliera sig med en mängd unika och intressanta karaktärer på sin resa.
 
"Survivor" ser ut att erbjuda en liknande upplevelse som föregångaren, med "Dark Souls"-inspirerade strider med olika typer av ljussablar, nya krafter samt nya och större planeter att utforska än tidigare – då spelet bara släpps till de nya konsolerna.
 
Format: PS5, Xbox Series X/S, PC
Datum: 28 april
 
Vilka spel ska du spela i april?
| 31 mars 2023 19:00 |