Serie

Skribent

Alexander Svensson

10 november 2023 | 14:00

"Spartacus" får uppföljare - med en av originalseriens skurkar i huvudrollen

Som om vi inte tänkte på romarriket tillräckligt mycket redan...
Det sägs ju att män tänker på romarriket åtminstone en gång om dagen. Nu finns det skäl att höja den siffran, för en uppföljarserie till Starz “Spartacus” är på gång från originalseriens skapare Steven S. DeKnight.
 
Serien ska heta “Spartacus: House of Ashur” (har DeKnight inspirerats av “House of Usher” tro?) och följer karaktären Ashur, som var en av antagonisterna i originalserien. Då spelades han av Nick E. Tarabay, som kommer återvända till rollen även i uppföljarserien.
 
Alla som sett “Spartacus” inser kanske att det finns en smärre hake här: Ashur (spoiler alert) dör i originalserien, så hur kan han vara med i en uppföljare? Lösningen är lika enkel som oelegant: tänk om han inte dött? Tänk om han istället fått ta över gladiatorskolan som ägdes av Batiatus (John Hannah) i seriens första säsong? Det är ett tankeexperiment som DeKnight helt klart tycker verkar intressant, för det är nämligen precis det serien ska handla om.
 
DeKnight har gjort ett uttalande, där han berättar hur taggad han är på att göra den nya serien:
 
- Att få möjligheten att återvända efter ett decennium till en serie man älskar är en så ovanlig och underbar möjlighet. Jag kan inte vara mer spänd på att få skapa nästa kapitel i Spartacus-sagan tillsammans med Starz, Lionsgate och den ojämförlige Nick Tarabay.
 
Är du taggad på “Spartacus: House of Ashur”?
| 10 november 2023 14:00 |