Film

Skribent

Viktor Eriksson

19 april 2024 | 21:00

Spana in trailern för världens första AI-genererade romantiska komedi

“Next Stop Paris” kommer att ha premiär någon gång i sommar.
TCLtv+ Studios, som är en del av det kinesiska elektronikföretaget TCL, har nu släppt trailern för vad som uppges vara världens första AI-genererade romantiska komedi, “Next Stop Paris”.
 
Filmen beskrivs som en experimentell kort romantisk film om en ung kvinna på ett tåg som, trots att hennes fästman krossade hennes hjärta när han lämnade henne under bröllopet, beslutade sig för att ändå åka själv på deras bröllopsresa till Paris. Väl på tåget träffar hon sedan en främling som hon börjar utforska Paris med.
 
 
Materialet som visas i trailern är väldigt tydligt AI-genererat, så pass att det blir som en egen visuell stil med darrande kanter, begränsade rörelser och karaktärer och miljöer som inte har konsekventa utseenden.
 
TCLtv+ Studios säger att de använt anpassade AI-modeller som Stable Diffusion med flera för att skapa filmen. I en intervju med Tom's Hardware avslöjar de också att de även använt Runway ML och Midjourney. Det är däremot oklart om teamet bara AI-genererat de visuella delarna av filmen eller också rösterna och manuset.
 
Hela “Next Stop Paris” att släppas någon gång i sommar via TCLtv+-appen. TCLtv+ Studios säger att de har planer på att göra fler liknande filmer. 
 
När tror du att AI-genererade filmer kommer att kunna konkurrera med klassiska filmer?
| 19 april 2024 21:00 |