Spel

Skribent

Lina Svensson

13 februari 2020 | 16:11

Spana in "Doom Eternals" actionspäckade multiplayerläge

"Doom Eternal" släpps den 20 mars. Spana in videon som går igenom allt du behöver veta kring spelets multiplayerläge här nedan.
Nu är det snart bara en månad kvar tills spelet “Doom Eternal” släpps lös på marknaden. Ett spel som säkerligen kommer att vara minst lika proppat med action, flygande kroppsdelar och fula monstertrynen som föregångaren från 2016, det ser i alla fall så ut om vi ska utgå från tidigare trailers. 
 
År 2016 var året då vi för första gången fick avnjuta ett Doom-spel med ett multiplayerläge. Ett tacksamt tillägg till spelserien som uppskattades mycket av spelarna. Nu, närmare fyra år senare har Id Software haft gott om tid på sig att finslipa på just denna del i spelet inför årets release.
 
IGN fick chansen att testa på det nya multiplayerläget och har nu släppt en cirka tio minuter lång video där dom, tillsammans med speldesignern Hugo Martin slår sig ner och spelar en match och diskuterar spelet. 
 
Upplägget är enkelt, en Doom Slayer VS två stycken demoner. Samtliga karaktärer styrs av spelare och matchen är inte slut förrän Slayern är död eller när båda demonerna är döda. Två mot en alltså, det känns ju lite orättvist kan man tycka, men Hugo Martin försäkrar att du som antar utmaningen som Slayer kommer att ha gott om förnödenheter till hjälp i din kamp mot demonerna. En lite tuffare utmaningen kanske, men det är upp till spelaren att själv få välja vilken sida hen ska stå på. 
 
- Om du spelar som Doom Slayer är det skicklighet som är det viktigaste, men för den som spelar som demon är det mer taktik och samarbete som gäller. Det är en katt och råtta lek, och i den här leken är det helt klart Doom Slayern som är katten. Trots att demonerna är groteska, muskulösa varelser ligger dom i underläge, säger Hugo Martin.
 
Visst låter detta som ett roligt upplägg? Spana in hela videon för fler detaljer kring "Doom Eternals" multiplayerläge här nedan. 
 
 
Den stora frågan nu är, kommer du att spela som Doom Slayer eller som demon?
| 13 februari 2020 16:11 |