Film

Skribent

Viktor Eriksson

18 december 2023 | 17:45

Spana in Danmarks svar på “Interstellar” –  “For evigt”

Den kommande sci-fi-filmen har premiär på bio i Danmark den 18 april. När den blir tillgänglig att se i Sverige är just nu okänt.
En våldsam jordbävning orsakar en mystisk spricka på havsbotten under Atlantens yta. Naturfenomenet utgör ett potentiellt hot mot mänskligheten. Långt därifrån, någonstans i Danmark, uppstår samtidigt känslor mellan de unga Elias och Anita.
 
Ett passionerat kärleksförhållande tar sin början och når också sitt slut. Sedan i vuxenlivet får Elias en nyckelroll i det internationella team som ska stänga sprickan på havets botten. Men när han möter Anita igen, står han inför det liv han en gång valde bort.
 
“For evigt” är en dansk science-fiction-film som beskrivits som “en nordisk “Interstellar”, med hänvisning till Christopher Nolans hyllade sci-fi-film från 2014. Filmen är regisserad av Ulaa Salim och i huvudrollerna syns Simon Sears och Nanna Øland Fabricius.
 
"For evigt" har tidigare visats på Göteborgs filmfestival men kino.dk skriver att den nu kommer få sin stora biopremiär i Danmark den 18 april. När och om filmen även kan dyka upp på svenska biografer är just nu okänt. Tills vidare kan du beskåda trailern för "For evigt" nedan.
 
 
| 18 december 2023 17:45 |